Emil Georgsson tar klivet in i båset

3 juni 2020 09:20

Västervik har gjort klart med en assisterande tränare och det blir sportchefen Emil Georgsson som står i båset kommande vinter.


Tidigare under våren så förlängde Västervik med tränaren Mattias Karlin.

Nu står det också klart vem som blir assisterande tränare, och det blir en intern lösning. Sportchefen Emil Georgsson tar klivet in i båset, och kombinerar det med sina tidigare arbetsuppgifter.

Det blir således Karlin, Georgsson och målvaktstränaren Gabriel Remelin som bildar ledarstab.

– Efter säsongen bildades en grupp där styrelse, sportchef och Mattias Karlin skulle skapa en profil för hela staben. En par olika lösningar och namn har diskuterats men denna lösning med att Emil kliver in och assisterar Mattias och Gabriel är den som vi tycker är mest fördelaktig när vi både ser till det sportsliga och ekonomiska, säger Anders Wiman, vice ordförande, till Västerviks hemsida.

Georgsson stod i båset åtta matcher den gångna säsongen. Resultatet? Åtta segrar!

– Vi har diskuterat detta fram och tillbaka samt andra lösningar men ändå fastnat i att vi tror att denna lösning ska kunna funka bäst i rådande situation. Jag och Karlin känner varandra utan och innan och under dessa två år vi jobbat båda som ledare har det funkat väldigt bra, säger Georgsson.

Karlin om lösningen:

– Glädjande att vi äntligen är fulltaliga på ledarsidan. Emil har under sina två år som sportchef varit väldigt nära laget och tränarna hela tiden. Emil brinner för sina uppgifter och har ett enormt driv i att hitta lösningar för att ta steg åt rätt riktning. Det ska bli väldigt spännande att ha honom i båset i vinter.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen - få full koll på silly season!