Målexplosion på tio minuter bakom Björklövens seger
Publicerad: 2021-04-12
Björklöven sköt fem raka mål i mittperioden vilket vände 0-2-underläge till 5-2-övertag mot Karlskoga och det grundade den slutliga 5-4-vinsten. Björklöven har därmed 3-2 i matcher.

{!A}

Björklöven slog tillbaka Karlskoga med 5-4 i den femte semifinalen och har därmed 3-2 i matcher.

– En bra seger, säger målskytten Olle Liss till C More.

– Planenligt vet jag inte om det var, men segern är på kontot och vi har matchboll och den ska vi ta på hemmaplan.

Matchen svängde rejält.

Karlskoga öppnade urstarkt och tog också ledningen med 2-0 i första perioden efter mål av Linus Karlsson och Henrik Björklund.

– I första perioden är vi inte med för fem öre. De sköljer över oss. Jag vet inte vad vi gör, men vi är riktigt dåliga. Vi spelar inte alls som i de fyra andra matcherna. Vi är inte med i matchen, säger Liss.

Scenförändringen var total i den andra perioden. Björklöven kom ut som ett nytt lag och sköt fem raka mål inom loppet av tio minuter. I slutet av mittperioden lyckades Karlskoga reducera två gånger om i powerplay, men värmlänningarna kom inte närmare än så.

Slutperioden blev mållös och Björklöven vann alltså med uddamålet.

– Andra perioden är mycket bättre. Vi har ju ett snack mellan första och andra perioden, vi vet ju vad vi ska göra för att spela bra, och vi sätter igång med det i andra. Då är det lättare att spela. Vi sköljer över dem och får utdelning.

Match sex spelas i Umeå på onsdag.

– Vi ska ta vara på den matchen, säger Liss.

Karlskoga - Björklöven 4-5

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund 3, Linus Karlsson

Målskyttar Björklöven: William Eriksson, Alex Hutchings, Alexander Wiklund, Axel Ottosson, Olle Liss

Noterat:

– Henrik Björklund noterade ett hattrick för Karlskoga.

– Gustav Possler noterade dubbla assist för Björklöven och gjorde därmed poäng för femte matchen i rad.