HockeyAllsvenskan ökar mer än någonsin!

1 oktober 2021 12:00

Trots mycket tuffa tider på grund av pandemin är det glädjande att HockeyAllsvenskan fortsätter att öka och går starkt.


HockeyAllsvenskan är starkare än någonsin.

– Att i dessa tider kunna knyta så många nya stora partnerskap är ett mycket fint kvitto på den verksamhet ligapersonalen gör tillsammans med våra klubbar. Våra nya partnerskap innebär så klart att ligans ekonomi växer kraftigt men minst lika viktigt är hur alla våra partners med hjälp av deras verksamhet och deras kanaler hjälper till att lyfta och marknadsföra ligan och klubbarna. Det kommer vi ha stort nytta av och jag lyfter på hatten till ligapersonalen som gör ett fantastiskt arbete med att utveckla ligan, säger Gabriel Monidelle, VD på HockeyAllsvenskan.

Ligan har under det senaste året tecknat sponsoravtal med Svenska Spel, Elon, iQ fuel, Sibylla, Coop och Athletic Work som tillsammans med C More, Spendrups, Warrior och Best Western nu utgör en bred bas av företag runt ligan.

– Bland det viktigaste vi gjort senaste åren är att vi har ställt om ligan till att arbeta med intäkter, partnerskap och varumärke och det har gett resultat vilket så klart är väldigt glädjande. Det hade inte varit möjligt utan vår nära relation och kontakt med klubbarna, säger Monidelle.

HockeyAllsvenskans ökning ger bättre förutsättningar till klubbarna men har också gett möjligheter att utveckla ligan på flera plan.

Organisationen har utökats med Lina Gustafsson som kliver in som ligakoordinator.

– Hon kommer arbeta med flera av våra nya partners och ger oss mer slagkraft, i takt med att vi växer så behöver också organisationen växa.

Resurserna för "content" i alla mediekalaner har skruvats upp, Statnet har plockats in som ny leverantör av statistik, det blir fler flerkameraproduktioner i C More och det görs en storsatsning på Fredagshockey och Superfredag. Alla är delar i att flytta fram HockeyAllsvenskan och skapa ännu mer hajp och buzz.

– Vi flyttar fram positionerna på alla plan, både digitalt och i arenan, säger Monidelle.

Sportsligt så har situationsrum för målgranskningar och en referensgrupp för anmälningar till disciplinnämnden införts.

– Där är vi i nivå med SHL nu. Det är också viktigt att vi skapa en likriktning i svensk hockey kring bedömningar, vilket vi kan skapa med de här förutsättningarna, säger Monidelle.

Det är således många delar på flera olika plan som både skruvas upp och är helt nytt i HockeyAllsvenskan den här säsongen.

– Vi är inte klara, vi är ute på en resa och har fortfarande mycket arbete kvar att göra för att utveckla ligan och klubbarna. Det är enormt kul med alla de här nyheterna i år och jag är stolt och glad över alla människor som hjälpt till för att göra det här möjligt, säger Monidelle.