Tränarna: "Han blir en av seriens bästa backar"

17 september 2017 12:00

Det vimlar som vanligt av spännande nyförvärv i HockeyAllsvenskan och vi har låtit tränarna plocka ut ett nyförvärv i sitt lag som vi ska hålla extra koll på i vinter.


Tomas Mitell, AIK
– Jag måste säga Anton Holm. Han har gjort bra intryck, är vass på att skjuta och det är kul att se offensiva spelare.

Marcus Ragnarsson, Almtuna
– John Dahlström. En produkt från Frölunda som spelade i Nordamerika ifjol. Han har ett fint skott, kanske det bästa skottet i laget, han ska bara se till att komma till och använda det. Ja, det finns verkligen tryck i bössan. Det är hans första seniorsäsong, kan han få en bra start så blir han snart bekväm i sin roll.

Joakim Fagervall, Björklöven
– Det får bli Alex Hutchings. Han är en målskytt av rang. Får han en målchans så är det mål.

Tobias Thermell, Karlskoga
– Jag säger Gustaf Thorell. Han är en form av motor i vårt lag. Han kommer tillbaka efter sitt äventyr i Färjestad och Brynäs och kommer att ha en stor roll i vårt lag.

Markus Åkerblom, Leksand
– Jag tycker man ska hålla koll på Calle Själin. Han kommer från Östersund, missade en hel säsong för något år sedan men är rejält på gång igen. Han är en talangfull back med alla verktyg i lådan.

Hans Särkijärvi, MODO
– Emil Carnestad från Pantern är en myckt bra spelare som tagit verkliga kliv. Han gör alltid rätt för sig ute på isen.

Björn Hellkvist, Oskarshamn
– Jag tycker man ska kolla in Martin Fehérváry som är född 1999. Han kommer att bli en av seriens bästa backar. Om det är något jag tror? Nej, det är något jag vet. Han har bestämt sig. Jag har aldrig varit med om en så ung spelae som är så målmedveten.

Håkan Åhlund, Pantern
– Jag tycker att Stefan Söder ser väldigt intressant ut. Jag vill flagga för honom. Han har mycket offensiv i sig.

Mats Waltin, Södertälje
– Christopher Bengtsson. En härlig forward med bra skridskoåkning. Han har fart, teknik och bra skott. Han vågar utmana. Jag tror han blir sevärd.

Fredrik Andersson, Timrå
– Jag skulle vilja lyfta fram en kille som så många inte har koll på, nämligen Johannes Kinnvall som vi plockat in från Brynäs juniorer. Han har tagit stora steg under försäsongen. Det är en spelskicklig och offensivt lagd back som är bra med pucken.

Magnus Sundquist, Tingsryd
– En väldigt spännande spelare är Victor Laz. Han har inte spelat så mycket de två senaste åren, men är nu hel och frisk. Kommer han igång, och når den nivå han har, så blir han bra. En riktig joker i leken.

Pelle Svensson, Troja-Ljungby
– Jag tror att David Rundqvist kommer att göra en fin säsong. Han har varit med en del tidigare men kanske inte fått det där "breaket". Han har sett bra ut under försäsongen och kommer att få en stor roll i vår offensiv.

Jonas Johnson, Vita Hästen
– Jag tycket man ska ha koll på Villiam Haag. Det är nog inte så många som har koll på honom. En högerfattad forward som är stark på skridskorna. Han är även fysiskt stark. Han har både kraft och skicklighet.

Roger Forsberg, Västervik
– Alexander Wiklund tar för sig mer och mer. Han är en skridskostark spelare som jobbar hårt och som har fler offensiva kvaliteter än han fått visa i Karlskrona.