Fredrik Johansson fortsätter i Västerås
Publicerad: 2019-02-05
Västerås och Fredrik Johansson är överens om ett nytt avtal och lagkaptenen blir därmed kvar i klubben även över kommande säsong.

Under den här säsongen har Fredrik Johansson passerat milstolparna 200 poäng och 400 matcher i HockeyAllsvenskan.

Centern, som svarat för 22 poäng 43 matcher i vinter, är nu överens med Västerås om en kontraktsförlängning. 34-åringen har skrivit på ett nytt ettårsavtal.

– Det känns naturligt att Freddan är med ett år till. Kul att han själv också vill vara med och ta nästa kliv med föreningen. Han är en bra ambassadör för VIK, både på och utanför isen. Uppskattad i laget, hos partners och supportrar, säger sportchefen Patrik Zetterberg till Västerås hemsida.

Johansson är inne på sin elfte raka säsong i VIK och har gjort totalt tretton säsonger i klubben. Han följde med laget ner i HockeyEttan för snart två år sedan, och var med och spelade upp laget i HockeyAllsvenskan igen.

Han har varit lagkapten de fyra senaste åren.

– Freddan är först och främst fortfarande en skicklig spelare som gör vårt lag bättre. Sen är han lite av "Mr VIK” för mig för tillfället. Han var med när vi åkte ur, när vi gick upp igen och nu är han med och etablerar oss i HockeyAllsvenskan på nytt, säger Zetterberg.

Läs mer på Västerås hemsida

Jonas Gustavsson