Troja/Ljungby tillbaka i HockeyAllsvenskan!

30 april 2021 20:30

Troja/Ljungby vann Kvalserien och är därmed klara för en återkomst till HockeyAllsvenskan!


Förutsättningarna inför den sista omgången av Kvalserien till HockeyAllsvenskan var enkla för Troja/Ljungby.

En poäng och avancemanget till HockeyAllsvenskan skulle vara klart.

Enda hotet? Smålandsrivalen Nybro som behövde vinna efter ordinarie tid mot Mariestad samtidigt som Troja/Ljungby plockade noll poäng mot Hudiksvall. Nybro gjorde sitt jobb geom att 3-1 vinna borta i Västergötland, men Troja/Ljungby pallade trycket och lyckades till slut hemmavinna med 1-0.

Stora matchhjältar var Wictor Ragnewall i kassen som motade 20 skott och höll nollan samt Victor Romfors som prickade in matchens enda mål i powerplay mitt i den första perioden.

Därmed är Troja klart för HockeyAllsvenskan!

– Det är underbart att få fira med fansen, säger Carl-Johan Sjögren till sverigesradio.se, och menade att det var tuff avslutningsmatch:

– Det var skitnervöst, jag var skitnödig hela matchen, men vad gött detta är!

Tränaren Roger Forsberg fyllde i:

– Det känns så klart helt underbart efter den här långa, långa vintern att stå överst på prispallen i slutet. Avgöra på hemmaplan och vinna matchen och göra det av egen kraft känns så klart otroligt skönt.

Segerskytten Victor Romfors var så klart glad:

– Det är svårt att sätta ord på hur det här känns, men det var helt jävla fantastiskt att vinna och bli klart för HockeyAllsvenskan. Hela gruppen har trott på det här och nu har vi rott det i hamn, säger han till smp.se.

HockeyAllsvenskan är inget nytt för Troja/Ljungby. Ligan drog igång 2005 och har hunnit spela sexton säsonger där Troja/Ljungby spelat i ligan under sju av säsongerna. Senast var 2017/18, alltså för tre år sedan.