Publicerad: 2023-02-08
Onsdagen bjöd på en storseger och fyra matcher som slutade med tajtare resultat. Vinnare blev Karlskoga, MoDo, AIK, Södertälje och Djurgården.

» Bilder från alla matcher!

MoDo - Västervik 5-3

» MoDo fick en drömstart på matchen med 1-0 efter två och en halv minut och 2-0 efter halva första perioden. Ångermanlänningarna ledde med 5-1 efter 40 minuter.

» David Bernhardt sköt både 2-0 och 3-0 för MoDo. Han är därmed uppe på 17 mål i år och det är den näst bästa målskörden av en back under en allsvensk säsong. Ett mål till behövs för att tangera toppnoteringen på 18 mål som är satt av Nick Angell.

» Marcus Vela bytte Västervik mot MoDo tidigare under säsongen och blev målskytt mot sin förra klubb.

» MoDo blev ett vinnande lag igen efter två raka förluster.

» Västervik åkte på tredje raka förlusten.

Målskyttar MoDo: David Bernhardt 2, Erik Jinesjö Karlsson, Marcus Vela, Riley Woods
Målskyttar Västervik: Noah Hasa, Matteo Gennaro, Christoffer Törnggren

Östersund - AIK 0-2

» Renars Krastenbergs fortsätter att leverera för AIK. Han sköt det matchvinnande 1-0-målet.

» Claes Endre vaktade AIK-buren och motade totalt 18 skott när han höll nollan.

» AIK plockade tredje raka vinsten efter att ha förlorat fyra matcher i rad innan dess.

» Östersund har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Målskyttar Östersund: -
Målskyttar AIK: Renars Krastenbergs, Richard Gynge

Karlskoga - Björklöven 7-2

» Urladdning av Karlskoga som hade 6-0 efter drygt halva matchen. Segern innebär också att BIK vunnit samtliga fyra möten mot Björklöven den här säsongen.

» Jesper Kokkonen var poängbäst hos hemmalaget med två mål och en assist.

» Åke Stakkestad gjorde comeback i BIK efter lång skadefrånvaro och svarade för ett mål och en assist.

» Formstarka Karlskoga tog femte raka segern och har poäng i tio raka matcher.

» Björklöven åkte på andra raka förlusten efter att ha vunnit fem matcher i rad innan dess.

» Nick Schilkey spelade fram till ett av Björklövens tröstmål och han gjorde därmed poäng för tolfte matchen i rad.

Målskyttar Karlskoga: Jesper Kokkonen 2, David Lilja 2, Åke Stakkestad, Kalle Jellvert, Logan Cockerill
Målskyttar Björklöven: Fredric Andersson, Gustav Possler

Södertälje - Almtuna 3-2 (OT)

» Linus Videll klev fram som matchvinnare för Södertälje genom att skjuta 3-2-målet pä övertid. Han gjorde därmed poäng för fjortonde matchen i följd.

» Fredrik Bergvik vaktade SSK-målet. Han motade 18 av 20 skott och noterade en räddningsprocent på 90,0 %.

» Södertälje har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har dessutom sju raka vinster hemma i Scaniarinken.

» Almtuna tog poäng för tredje matchen i rad men det har bara blivit en trepoängare i de åtta senaste kamperna.

Målskyttar Södertälje: Albin Carlson, Jacob Dahlström, Linus Videll
Målskyttar Almtuna: William Eriksson, Oliver Östergren

Tingsryd - Djurgården 1-3

» Carl Lindbom vaktade Djurgårdens målbur. Han motade 22 av 23 skott och noterade en räddningsprocent på 95,7 %.

» Djurgården plockade tredje raka segern.

» Tingsryd har förlorat sex av de sju senaste matcherna.

» Tingsryd lånade in Adam Hirsch från Kalmar i går. Han gjorde debut i kväll och blev målskytt direkt. Han kopierade därmed bedriften från i fjol där han blev inlånad till HV71 och även då nätade i debuten.

Målskyttar Tingsryd: Adam Hirsch
Målskyttar Djurgården: Noah Östlund, Wiktor Nilsson, Stefan Elliott