Matchguide: Siktar på trendbrott mot serieettan
Publicerad: 2017-02-17

Sex raka förluster - det är en svit som Oskarshamn ska försöka bryta när man nu ställs mot serieettan Mora på bortaplan.

Match:
17/2 19.00 Mora - Oskarshamn, Smidjegrav Arena 

Sändning:
cmore.se 

Oskarshamn är inne i en tung period och har förlorat sex raka matcher där man 1-4-föll hemma mot Almtuna senast. 

Den sviten har gjort att smålänningarna tappat i kampen om platserna i SHL-kvalet och serietian har just nu fyra poäng upp till åttondeplatsen.

När man nu söker ett trendbrott så står man inför tuffast möjliga utmaning: serieettan Mora på bortaplan.

– Efter en svag insats mot Almtuna, finns många goda skäl att resa oss igen. På papperet tuffast tänkbara utmaning, serieledande Mora på bortaplan. Men det är inget annat än en härlig utmaning, säger tränaren Fredrik Söderström till Oskarshamns hemsida.

– Vi kommer upp med en tydlig plan, taktiskt och strategiskt. Det vi behöver addera är kraft, energi och ett ruggigt arbete. Nyckeln ligger i balansen där. Vi har lovat oss själva en stenhård resa hela vägen in kaklet, det ska vi hålla.

Mora, som toppar serien med elva poängs marginal, vet om att Oskarshamn är desperata - och välkomnar den utmaningen.

– Det är ett desperat lag som behöver poäng så det är perfekt. Vi vill spela mot lag som ger allt för att vinna så det blir ett bra test för oss så vi kan fortsätta att förbereda oss, säger tränaren Jeremy Colliton till Moras hemsida.

Den förberedelse som Colliton nämner handlar så klart om kvalet och HockeyAllsvenska Finalen.  

– Vi vill spela på rätt sätt och ha bra insatser resten av säsongen. Det kommer inte att bli lätt för det är annorlunda spel i slutspelet. Du måste vara skärpt i alla detaljer så det är det vi fokuserar på nu. Vi kommer att ta de poäng vi behöver så det är jag inte orolig för utan det handlar som sagt var att förbereda oss och vara beredda när slutspelet drar igång.

Sponsorerna bjuder på entrén till matchen och Mora hoppas därför på storpublik.

– Det ska bli roligt. Det kommer vara en härlig atmosfär för killarna. Det finns inget bättre än att komma in i en fullsatt hemmaarena som ger dig den där extra energin. Speciellt med den spelstilen vi har så hjälper det verkligen, säger Colliton. 

Läget i lagen:
Hur Mora ställer upp är inte klart, skriver man på sin hemsida. Gällande nyförvärven så finns Christoffer Björklund tillgänglig medan Matt Bailey i skrivande stund inte är spelklar. 

Läget i Oskarshamn:

– Anders Poulsen, Victor Svensson, Nicholas Deschamps, Pontus Widerström och Linus Morin saknas, säger Fredrik Söderström till klubbens hemsida.

Notera att:
* Moras Mathias Bromé har gjort poäng i fem raka hemmamatcher.
* Oskarshamn har spelat oavgjort i fjorton matcher - mest av alla lag.
* Mathias Bromé toppar plus/minus-ligan i HockeyAllsvenskan med +22.

Läs också:
Moras hemsida inför matchen 
Oskarshamns hemsida inför matchen 

Jonas Gustavsson