Transferveckan: "#3 klar och talang kvar"

29 juni 2020 09:00

Varje vecka i Transfercentralen så summerar vi den senaste veckans "silly season" i HockeyAllsvenskan - de hetaste noteringarna, intressanta detaljer, heta rykten och en sammanställning över veckans nyheter.


I BLICKFÅNGET

Hetaste noteringarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.

#3 TILL HOCKEYALLSVENSKAN

Hugo Reinhardt, Zackarias Skog och Martin Mellberg har gått på American International College tillsammans de senaste åren, och tog sin examen tidigare i våras. I höst spelar alla tre i HockeyAllsvenskan. Reinhardt (Timrå) och Skog (Västervik) var klara sedan tidigare, och den gångna veckan meddelade Almtuna att klubben gjort klart med skicklige forwarden Martin Mellberg (som sedan tidigare gjort några allsvenska matcher med Timrå). Räkna således med att det blir speciella möten mellan kompisarna under vintern som kommer.

FÅR CHANSEN IGEN

Olof Lindbom var en av de mest spännande spelarna i HockeyAllsvenskan inför förra säsongen. Den unge målvakten hade briljerat i juniorserierna, har spåtts en lysande framtid och har - mycket tack vare att han draftats av New York Rangers - jämförts med Henrik Lundqvist. Han inledde också lovande i Mora innan skadeproblematik skapade hack i skivan och en tuffare avslutning. Nu har 19-åringen förlängt med Mora. Kommer det stora genombrottet i höst...?

**

VISSTE DU ATT...

... Olof Lindboms förlängning med Mora innebär att Isak Wallin lämnar klubben? 22-åringen satt fast på bänken under två SHL-år med Mora och skulle få sitt stora genombrott i vintras, men så blev det inte riktigt. Wallin meddelade efter Lindboms förlängning att han själv valt att söka sig från Mora, eftersom han vill ha en ny utmaning.

**

RYKTENA

Hetaste ryktena i HockeyAllsvenskan.

» Isak Mantler registrerades som tredjemålvakt i Björklöven under sluttampen av den gångna vintern. Nu kan 21-åringen bli en Löven-målvakt på permanent basis. Sportchefen Per Kenttä bekräftar att Mantler, ifjol i Lindlöven i HockeyEttan, är ett av alternativen som Umeå-klubben tittar på. "Ja, han är en av de vi har diskuterat", säger Kenttä till hockeysverige.se.

» Björklöven jagar fortfarande en ny förstemålvakt. Nu talar det mesta för att det blir en utländsk keeper. "Vi tittar främst i utlandet just idag. De är väldigt nyfikna på vad som händer i AHL, om den kommer igång och när den kommer igång. Det är väl det som folk väntar lite på", säger sportchefen Per Kenttä till hockeynews.se.

**

VECKANS NYHETER

Alla spelarnyheter i HockeyAllsvenskan den gångna veckan.

» Joseph Jonsson, f, lämnar Tingsryd

» Martin Mellberg, f, från American International College till Almtuna

» Olof Lindbom, mv, nytt kontrakt med Mora

» Isak Wallin, mv, lämnar Mora

TRANSFERCENTRALEN

Uppdateringar om silly season varje dag:

» Transfercentralen