Timrå har gjort klart med sex spelare

27 juli 2020 09:30

Timrå presenterade hela sex spelare under måndagsmorgonen. Det handlar om tre kontraktsförlängningar, en uppflyttad junior samt två nyförvärv.


Timrå-sportchefen Kent "Nubben" Norberg presenterade hela sex spelare under måndagsmorgonen.

Klubben har värvat in Jacob Blomqvist från Brynäs och Viktor Lodin från Örebro, skrivit nya avtal med Filip Westerlund, Erik Walli Walterholm och Johan Lindholm, samt flyttat upp junioren William Eckmyhl i A-truppen.

Rutinerade centern Jacob Blomqvist har sju raka SHL-säsonger i ryggen, har gjort 422 matcher i högstaligan och har bland annat varit lagkapten under tre år. 33-åringen kommer närmast från Brynäs där han svarade för elva poäng på 51 matcher den gångna vintern.

– Han är rutinared som få och har varit kapten i Brynäs och med många säsonger i SHL så kommer Jacob bli otroligt viktig för oss, det är också en spelare som alltid har höjt nivån desto viktigare matcher det varit, säger Kent Norberg till Timrås hemsida.

Viktor Lodin hade svårt att ta en prominent roll i Örebro den gångna säsongen, och gjorde en utlåningssejour i Vita Hästen där han blev matchvinnare redan i debuten. Den 21-årige forwarden hann med fyra assist på 22 matcher i SHL samt åtta poäng på 18 matcher i HockeyAllsvenskan.

– Det är en spelare som jag har följt under många år. Han är en stor talang som har alla möjligheter att utvecklas och bli en toppspelare hos oss. Det är en spelare med ett bra spelsinne och jag hoppas på många poäng från honom denna säsong, säger Norberg.

Backen Filip Westerlund avverkade två korttidsavtal med Timrå ifjol innan han skrev på för resten av säsongen. 21-åringen var en viktig spelare i defensiven.

– Filip har varit hos oss i snart 1½ år och det känns kanon att Filip vill fortsätta utvecklas hos oss. Jag är övertygad om att Filip kommer att ta stora steg ytterligare denna säsong, säger Norberg.

Centern Johan Lindholm gjorde sin allsvenska debutsäsong ifjol, och levererade rivigt arbete i de lägre kedjorna.

– Han är en otroligt laglojal spelare som alltid ger 100 % både på och utanför rinken. Jag hoppas att han tar ytterligare steg denna säsong och vågar kliva fram, säger Norberg.

Forwarden Erik Walli Walterholm anslöt till Timrå från Djurgården under förra säsongen och hann med tolv poäng på sexton matcher. 21-åringen har 71 SHL-matcher på sitt cv.

– Han kom till oss under förra säsongen och visade direkt att han var en tillgång hos oss, nu när han varit hos oss och blivit ytterligare varm i kläderna så tror jag detta kommer bli ett år där Walli tar ytterligare steg, säger Norberg.

Dessutom flyttas alltså backen William Eckmyhl upp i A-truppen. 20-åringen levererade 24 poäng på 44 matcher i J20 SuperElit ifjol, och var dessutom ombytt i en allsvensk match.

– En back som fostrats i Timrå och som var en av dom tongivande backarna i juniorerna dom senaste åren. Ifjol tog han stora steg och jag är övertygad om att han kommer fortsättas utvecklas och har alla möjligheter att ta en ordinarie tröja, säger Norberg.

Blomqvist har kritat på ett tvåårsavtal, övriga spelare har skrivit på för ett år.

Läs mer på Timrås hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!