Dahlén bakom nödvändig Timråvinst
Publicerad: 2016-03-04

Timrå tog på fredagskvällen tre livsviktiga poäng i sin playoffjakt. Hemma mot serieledande Oskarshamn vann laget 4-3, tack vare två mål signerat Jonathan Dahlen.

Det var ett Timrå helt utan poäng som tog emot tabellettan Oskarshamn i Timrå Isstadion. Hemmalaget var därmed i stort behov av seger och man visade även desperat i spelet. Med siffrorna 14-4 vann Timrå skotten stort i den första perioden, något som laget fick utdelning för via 1-0 av Jonathan Dahlen.

Arsi Piispanen kvitterade sedan tidigt för Oskarshamn i mittenakten, innan Jeremy Boyce-Rotevall kort därpå återgav Timrå ledningen. Oskarshamn skulle dock på nytt komma tillbaka och med drygt halva matchen spelad utjämnade Emil Kristensen Löjborg i spel fem mot fyra.

Likaläget stod sig inte alltför länge, för än en gång skulle Timrå koppla greppet. Inom loppet av fyra minuter satte Sam Marklund 3-2 och med Jonathan Dahlen 4-2. Det övertaget stod sig sedan genom hela den avslutade perioden, även om Nicolas Deschamps reducerade i slutskedet.

Timrå höll undan och vann med 4-3, något som gav laget tre välbehövliga poäng. Tre poäng skiljer nu upp till den förstaplats som ger playoffspel mot SHL. För Oskarshamns del blev laget i och med förlsuten av med förstaplatsen till Mora, som vann sin match.

Matchstatistik Timrå-Oskarshamn 4-3

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga 5:e mars klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.