Årets Forward: Jonathan Dahlén, Timrå

30 april 2018 09:30

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Forward, som röstas fram av HockeyAllsvenskans expertjury, är Jonathan Dahlén, Timrå.


Guldtröjan för årets forward syftar till att belöna den forward som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av HockeyAllsvenskans expertjury.

2018 går Årets Forward till Jonathan Dahlén, Timrå.

Jonathan Dahlén, som även får priset som Årets MVP, kom tillbaka till Timrå en bit in på säsongen och satte omedelbart stora avtryck. Trots att forwarden missade de sju första omgångarna så slutade han tvåa i HockeyAllsvenskans poängliga med 23 mål och 44 poäng på 44 matcher.

Jonathan Dahlén var sedan den främste poängplockaren i Svenska Spel Trophy med åtta mål och 14 poäng på tio matcher, och hade således stor del i Timrås avancemang till SHL.

– Jättekul så klart, det ger en extra krydda till säsongen med laget, säger Jonathan Dahlén.

Jonathan Dahlén skulle egentligen ha spelat i Nordamerika den här säsongen, men drabbades av körtelfeber under försäsongen och valde sedan att åka hem för att hitta formen igen.

– Det var kanske inte tänkt att jag skulle spelat i Timrå den här säsongen, men jag kom och det var riktigt roligt att komma hem. Det fanns nog en mening med det hela nu när man tänker tillbaka, säger Dahlén som menar att det var givet att komma hem till just Timrå:

– Det tycker jag det var. Jag pratade lite med Nubben (Kent Norberg, sportchefen) och Freddan (Fredrik Andersson, tränare), vi sa att jag skulle göra det som kändes bäst för mig och det som kändes bäst var att komma hem och starta om lite.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Victor Ejdsell, Karlskoga

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018