Matchguide: Två lag som jagar ny seger
Publicerad: 2015-09-19

Både Karlskoga och Timrå vann sina matcher i torsdags. Idag ställs lagen mot varandra, med E.ON Arena som spelplats.

Match:
19/9 16.00 Timrå-Karlskoga, E.ON Arena

Sändning:
cmore.se

Timrå lyckades ta sina första poäng för säsongen senast, då Västerås besegrades i E.ON Arena. Idag vankas det en ny match i hemmaborgen. Denna gång tar Timrå emot Karlskoga, ett lag som man hade plusstatistik på under den förra säsongen.

- Vi hade väl bra matcher mot BIK i fjol och vi spelade en ganska bra hockey mot dem. Det var jämna matcher flera av dem. Jag tror inte att de passar oss extra bra, utan det är mera tilltälligheter, menar Roger Forsberg när han talar med Timrås hemsida.

Gästande Karlskoga har så här långt plockat poäng i samtliga sina tre matcher. Senast blev det straffvinst borta mot Leksand och Timrå vet vad som väntar i eftermiddag.

- De gillar att få andra lag ur balans med sitt sätt att spela. Det gäller att hantera de känslorna på ett bra sätt, säger Forsberg.

Hemmatränaren har fått förstärkning till sin trupp i form av Modo-duon Albin Carlsson och Peter Öberg. Två spelare som kan bidra med mycket till laget.

- Peter Öberg har ju 400 SHL-matcher. Så rutin har han ju så det räcker och blir över till våra unga killar.

Läget i lagen:

Timrå har den senaste veckan förstärkt sitt lag med Modo-lånen Albin Carlsson och Peter Öberg. Duon finns med i dagens match och tränare Forsberg hänvisar till matchtruppen, som kommer 90 minuter före nedsläpp.

I Karlskoga saknas alltjämt Adam Estoclet och Jens Skålberg. Även Daniel Wessner är osäker till spel, då han ska bli pappa och eventuellt reser till matchen på egen hand. I mål väljer man Joel Gistedt.

Notera att:
* Timrå tog åtta av tolv poäng mot Karlskoga i fjol.
* Henrik Björklund ligger i delad skytteligaledning med tre mål.

Läs också:
Timrås hemsida inför matchen
Karlskogas hemsida inför matchen

Hannes Feldin