Matchguide: Karlskoga får tillbaka duo

2 mars 2016 10:00

Karlskoga får tillbaka två viktiga forwards till Slutspelsseriens öppningsmatch mot Mora.


Match:
2/3 19.00 Karlskoga - Mora, Nobelhallen

Sändning:
cmore.se

Slutspelsserien drar igång - och Karlskoga och Mora drabbar samman i den första omgången. Ett Karlskoga som har en bonuspoäng med sig i kraft av femteplatsen i HockeyAllsvenskan, medan Mora startar på noll.

Karlskoga får tillbaka två viktiga spelare till premiären: både Henrik Björklund, avstängd, och David Rundqvist, skada, är båda redo för spel.

Båda lagen hade en tuff period under sluttampen av HockeyAllsvenskan, men kommer in med en positiv känsla. Efter bara en seger på sju matcher så avslutade Karlskoga med tre raka segrar, och efter tre raka nederlag så vann Mora med 5-0 i måstematchen mot Almtuna i avslutningsomgången.

Mora har vunnit tre av fyra möten under säsongen, men två först efter förlängning eller straffar.

– Vi har pratat om hur vi ser ut när vi är som bäst. Vi har kikat på Mora och gått igenom deras sätt att spela, säger Karlskogas tränare Tobias Thermell till nwt.se inför premiärmatchen.

Karlskogas målsättning är klar: att bli etta i serien.

– Det finns bara en belöning och det är förstaplatsen. Men vi kommer att ta en match i taget, säger Thermell.

Mora är inne på samma spår:

– Vi är definitivt inte favoriter, men vi känner i omklädningsrummet att vi har en stor chans att gå hela vägen. Ser man på det stora hela så är vi tre poäng efter från start, så det krävs en hjälteinsats av oss, men vi känner oss självsäkra, säger tränaren Jeremy Colliton till dt.se och tror att hans lag har kapacitet att gå rent i Slutspelsserien.

– Ja, absolut. Alla lagen har en chans. Det handlar mer om vilket lag som kan vinna i fem raka matcher och det tror jag att vi kan. Vi kan gå rent i slutspelsserien. Men vi får se, alla andra lag är också bra, så det kommer bli kul.

Colliton är också tydlig med vad som är framgångsreceptet:

– Kontinuitet. Kontinuitet mellan och i varje match. Vi måste spela på vår högsta nivå och kontrollera vår lägstanivå. När vi märker att vi har ett par byten som går dåligt, då måste vi vända på momentumet där och då, på en gång.

Läget i lagen: Karlskoga får in Henrik Björklund, avstängd, och David Rundqvist, skada, igen. Däremot saknas Martin Thelander som missar resten av säsongen, plus Jens Skålberg och Johan Nilsson. Allt enligt klubbens hemsida.

Mora har frågetecken kring Jacob Nilsson som bröt mot Almtuna:

– Vad gäller Jacob så är det svårt att säga. Det kan bli så att han kan vara med, men det är osäkert. Det är ju den tiden på året där alla vill spela, så det kan bli så. Jag kan säga såhär, hade det varit i september hade han inte spelat, men nu får vi vänta och se, säger Jeremy Colliton till dt.se.

Notera att: * Karlskogas Erik Thorell har gjort mål i två raka matcher.
* Moras Jacob Nilsson har gjort mål i tre raka bortamatcher.

Läs också:
Karlskogas hemsida inför matchen