Fyra allsvenska inslag i NHL Entry Draft

22 juni 2019 23:30

NHL Entry Draft har genomförts under helgen och fyra spelare från HockeyAllsvenskan blev valda.


Ifjol valdes hela sju spelare från HockeyAllsvenskan i NHL Entry Draft.

I år blev det fyra spelare.

AIK:s Philip Broberg - som är klar för spel i Skellefteå till kommande säsong - valdes under midsommarnatten i den första rundan, som åttonde spelare totalt, av Edmonton Oilers.

Under lördagen genomfördes runda två till sju, och då valdes ytterligare tre allsvenska spelare:

Mattias Norlinder, MODO, valdes i den tredje rundan, som den 64:e spelaren totalt, av Montreal Canadiens. Den 19-årige backen fick chansen i HockeyAllsvenskan mitt under vintern, gick in i backpar med Tobias Enström och var sedan ordinarie under hela våren. Totalt blev det sex poäng på 14 allsvenska matcher plus tre poäng på fem matcher i Slutspelsserien.

Lucas Feuk, Södertälje, valdes i den fjärde rundan, som 116:e spelaren totalt, av Calgary Flames. Den 18-årige forwarden spelade i huvudsak i J20 SuperElit i vintras, men gjorde också fem matcher i HockeyAllsvenskan och har skrivit på ett A-lagskontrakt till kommande säsong.

Axel Bergkvist, Leksand, valdes i den sjunde rundan, som 200:e spelare totalt, av Arizona Coyotes. Den 19-årige backen skrev på ett A-lagskontrakt förra sommaren och gjorde tio poäng på 36 matcher under sin allsvenska debutsäsong. Han fick också vara med och gå upp i SHL med Leksand, och ska således spela i högsta serien i höst.

Fler val med allsvenska kopplingar:

Samuel Sjölund spelade uteslutande juniorhockey med AIK den gångna säsongen men har nu fått en tryout med A-laget och har således chansen att slå sig in i HockeyAllsvenskan till hösten. Den 18-årige backen valdes i den fjärde rundan, som 111:e spelaren totalt, av Dallas Stars.

Nikola Pasic tillhörde Linköping den gångna säsongen men gjorde också två matcher som inlånad till Karlskoga, och har skrivit på ett permanent avtal med BIK till kommande säsong. Den 18-årige forwarden valdes i den sjunde rundan, som 189:e spelaren totalt, av New Jersey Devils.