Matchguide: Nystart för poängjagande SSK

11 oktober 2017 10:00

Onsdagen bjuder på fem matcher i HockeyAllsvenskan där bland annat Södertälje spelar sin första match med Nichlas Falk som huvudtränare.


DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - AIK, Plivit Trade-hallen
19.00 Leksand - Almtuna, Tegera Arena
19.00 Troja-Ljungby - Vita Hästen, Ljungby Arena
19.00 Björklöven - Pantern, T3 Center
19.00 MODO - Södertälje, Fjällräven Center
» Se matcherna på C More
» Hör matcherna på Radiosporten


VÄRT ATT VETA

Stjärnan tillbaka i spel
Henrik Björklund har missat MODO:s två senaste matcher men finns med i laget ikväll när man ställs mot Södertälje.
– Henrik Björklund är en karaktärsspelare som jobbar stenhårt och driver på de andra. Han är en viktig del av vårt lag där vi kommer att göra några små förändringar till matchen imorgon (läs idag), säger tränaren Hans Särkijärvi till MODO:s hemsida.

Nystart för Södertälje
Igår meddelade Södertälje att man entledigar tränaren Mats Waltin och att assisterande tränaren Nichlas Falk tar över huvudansvaret.
Nu gör laget en nystart efter att ha inlett säsongen med sex raka nederlag och noll inspelade poäng.
– Vi behöver lite go i laget och en nystart. Nu blir det en ny tränarkonstellation i laget och det är kanske det vi behöver, jag tror stenhårt på det här, säger backen Stefan Johansson till Södertäljes hemsida.
SSK har en hel del skador just nu och varken Jacob Spångberg, Nicklas Grossman eller Christopher Bengtsson kommer till spel mot MODO, där man även saknar Markus Persson på grund av sjukdom.

Frågetecken för skyttekungen
Rickard Palmberg har dunkat in sju mål i serieinledningen vilket är bäst i serien tillsammans med Björklövens Fredric Andersson. Till kvällens match mot Troja finns dock frågetecken för Vita Hästen-centerns medverkan.
Han stod över tisdagens träning.
– Han är lite krasslig men vi hoppas inte det ska vara någon fara. Vi räknar med att han spelar, säger tränaren Jonas Johnson till nt.se.
Villiam Haag saknas alltjämt på grund av sin axelskada.

Målvakten redo för comeback
Målvakten Tex Williamsson startade de två första matcherna för Leksand i höst men har sedan saknats på grund av en infektion. Nu är han frisk, har tränat i veckan och säger att han är redo för spel.
Om det blir Williamsson eller Jonas Arntzén som står mot Almtuna var dock inte spikat igår.
– Det är upp till tränarna att bestämma vem som ska stå, så det vet jag inget om än, säger Williamsson till Leksands hemsida, men är glad över att vara i matchdugligt skick igen:
– Det känns jättebra. Nu är det väl mest flåset som jag behöver få tillbaka, men jag känner redan stora framsteg i dag jämfört med i går, så det blir inga problem.
Backen Calle Själin saknas alltjämt på grund av skada.

Får tillbaka viktig trio
Västervik har varit hårt skadedrabbade ett tag men får nu tillbaka tre spelare mot AIK. Det handlar om Oskar Drugge, Tony Pappila och Jacob Tenemyr.
Men däremot kan en annan spelare falla ifrån: backen Erik Gustafsson.
– Erik Gustafsson fick ett tungt skott på foten under träningen. Hans fot är lindad och han kan inte få på sig skridskon just nu, säger tränaren Roger Forsberg till vt.se, men räknar ändå inte bort backen helt.
Victor Öhman och Emil Georgsson är kvar på skadelistan.

Nyförvärvet tillbaka i träning
Lucas Sandström, ifjol i Björklöven, hann knappt skriva på för Almtuna innan han skadade foten. Nu är han dock tillbaka i full träning och förväntas göra debut för sin nya klubb inom kort.
– Han behöver lite träningar för att vara i full form efter sex veckors frånvaro, säger assisterande tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida.
Noterbart i kvällens uppställning mot Leksand är att Arvid Ljung får chansen i mål.

Firas för 200 matcher
Backen Jonatan Nielsen spelade sin 200:e match för Troja-Ljungby i bortakampen mot MODO senast och det kommer klubben att uppmärksamma ikväll med en ceremoni innan nedsläpp.
Senast Troja höll en ceremoni inför nedsläpp var när Mattias Åkesson firades för 500 matcher i Troja-dressen. Det firade "Åke" med att skjuta ett äkta hattrick - tre mål i rad - i första perioden.
Hur firar Jonatan Nielsen?

Tappade ledningar
Pantern har haft ledningen med två mål i ett antal matcher i höst, men sedan tappat. Ett problem som man addresserat.
– Det är klart att man kan se ett mönster i att vi har lett med två mål och sedan tappat det. Men jag tycker flera utav de där målen har ju varit slumpartade. För oss gäller det bara att tugga vidare. Vi gnuggar varje dag och försöker hålla en god verksamhet. Så får vi bygga för framtiden så att säga. Det är detta det går ut på, säger tränaren Håkan Åhlund till Panterns hemsida.
I laget mot Björklöven så saknas Nicklas Jadeland som ska bli pappa vilken dag som helst.


HETA LIRARE

Fredric Anderssons galna målform fortsätter. Björklöven-kaptenen har gjort mål i sex (!) raka matcher och står noterad för sju fullträffar totalt. Håller han i sviten ikväll?

Rickard Palmberg, som dock är frågetecken för sjukdom ikväll, har också gjort sju mål - och fem av dem har han prickat in i de tre senaste matcherna. Vita Hästen-centern är formtoppad.

Victor Rollin-Carlsson är äntligen skadefri - och då har poängen också börjat strömma in. Almtuna-centern har gjort fem poäng på de tre senaste matcherna - och leder laget offensivt tillsammans med Fredrik Forsberg som gjort tre mål på de två senaste kamperna.

MODO:s superkedja med Emil Molin, Sam Marklund och Johan Eriksson trivs i Fjällräven Center. På tre hemmamatcher har trion svarat för hela 15 poäng. Ikväll äntrar de hemmaisen igen.


LÄS MER

» Inför AIK hemma
» Inför Västerviks IK - AIK: "Kan vi bara rätta till slarvet så blir vi giftiga"
» Åslin inför Almtuna hemma
» Tex redo för spel
» Inför Leksand-Almtuna
» #51 Jonatan Nielsen 200 matcher
» Inför Björklöven
» Henrik Björklund i MODO Channel
» Hans Särkijärvi inför onsdagens hemmamatch mot Södertälje
» Nedsläpp: SSK nystartar i Ö-vik
» SSK-TV: "Vill se att det glöder i ögonen på killarna"