Matchguide: Viktiga matcher kring strecken

1 februari 2020 10:00

Det drar ihop sig i HockeyAllsvenskan och under lördagen spelas två viktiga matcher som har stor betydelse för två av strecken i tabellen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.15 Kristianstad - AIK, Kristianstads Ishall
18.00 Södertälje - Karlskrona, Scaniarinken

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Nästjumbon mot jumbon i tabellen, och absolut sista halmstrået för AIK om man på något sätt ska undvika negativt kval...? AIK har tjugo poäng upp till fast mark med bara 33 poäng kvar att spela om, och motståndaren Kristianstad är ett av lagen som man således troligen måste passera om det ska undvikas kval. Samtidigt vill Kristianstad också över kvalstrecket, och det skiljer fyra pinnar upp till tolvan Almtuna. Kristianstad vann säsongens två första möten mot AIK, men AIK vann senast lagen möttes.

» Kristianstad hade en lång svacka från mitten av november till nyår ungefär, men har presterat bättre i januari med tre segrar på sju matcher. Just nu har laget två raka vinster (7-5 mot Tingsryd, 4-3 mot Karlskoga). Nu är laget dessutom förstärkt av ryske forwarden Nikolai Skladnichenko som värvats in från Olofström.

» Efter fyra poäng på två matcher så föll AIK med 1-6 i den så viktiga matchen mot Almtuna senast. Laget har bara en seger på de tretton senaste kamperna.

» Kampen om att vara bland de åtta bästa lagen i tabellen fortsätter, och nu möts sjuan Södertälje och åttan Karlskrona i en match där båda lagen har chansen att skapa mer andrum nedåt. Det är således en viktig match i kampen om kvalplatserna.

» Södertälje har visat bra form under en lång period nu, och har sex segrar på de åtta senaste matcherna vilket gjort att laget nu är uppe på en sjundeplats i tabellen.

» Karlskrona är i en svacka. Laget tappade en 2-0-ledning till 2-3-förlust efter övertid senast mot Mora, och står på fem raka förluster. Positivt i spelarväg är att Viktor Liljegren är i fin målform med tre baljor på de fyra senaste kamperna.