Elitishockeyn i fokus vid Coronamöte med idrottsminister Amanda Lind

3 november 2020 15:30

Igår träffade Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson, tillsammans med ligaordförandena Agne Bengtsson (SDHL), Anders Källström (SHL) och Niclas Fröberg (HockeyAllsvenskan), idrottsminister Amanda Lind för att diskutera effekterna Coronapandemin haft på elitishockeyn samt vägen framåt.


Coronapandemins effekter har slagit hårt mot elitishockeyn i hela Sverige, framför allt när det gäller ekonomin. Elitklubbarna bedriver en bred verksamhet och fungerar ofta som ”motorer” för utveckling och för intresset för ishockeyn i sina regioner. SDHL-lagen ingår till stor del i de klubbar som driver herrishockey på elitnivå, därför slår krisen mot både dam- och herrishockeyn liksom mot barn- och ungdomsverksamheten.

Det är viktigt att beskriva de effekter Coronapandemin får för hela ekosystemet inom svensk ishockey för de viktiga beslutsfattarna. Kunskap och perspektiv som behövs när viktiga beslut ska fattas framöver.

– Vi är tacksamma för att vi i dessa så annorlunda tider har en bra och upparbetad dialog med idrottsminister Amanda Lind och hennes stab. Alla delar av ishockeyn i Sverige drabbas och i ett läge där fler regioner nu skärper restriktionerna slår det förstås hårt mot alla i den regionen när ishockeyn till stor del måste pausas. Men vid dagens möte fokuserade vi särskilt på läget i elitishockeyn och hur elitklubbarna är en avgörande del i hela ekosystemet för svensk ishockey. Av allt att döma kommer utmaningarna med Coronapandemin att bestå en längre tid varför samtalet idag både handlade om frågor i det kortare perspektivet som hur vi gemensamt på längre sikt ska ta oss igenom och ur pandemin tillsammans, säger Anders Larsson, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.