Kristianstad klara för HockeyAllsvenskan!
Publicerad: 2019-04-14
Kristianstad vann mot Almtuna i den sista omgången av Kvalserien och är därmed klara för HockeyAllsvenskan!

Kristianstad till HockeyAllsvenskan

Kristianstad är klara för HockeyAllsvenskan för första gången någonsin!

Den avgörande matchen mot Almtuna blev ett riktigt drama. Johan Lundgren gjorde 1-0 för Kristianstad i början av den första perioden, Oscar Milton sköt 1-1 för Almtuna mitt i den andra perioden.

Fler mål blev det inte inom ordinarie tid och matchen fick avgöras på övertid.

Med bara 41 sekunder kvar till ett straffavgörande så klev backen William Pethrus fram och satte 2-1 för Kristianstad. Ett mål som säkrade avancemanget uppåt.

Joel Gistedt vaktade Kristianstads mål och räddade 23 av 24 skott och noterade en räddningsprocent på 95,8 %.

Almtuna spelar därmed i HockeyEttan nästa säsong.

Äntligen en seger för Boden

Boden fick vänta till den sista omgången av Kvalserien innan det blev en seger.

Efter två kryss på nio matcher så blev det en 4-2-vinst mot Vita Hästen på hemmaplan.

Vita Hästen ledde med 2-1 efter första perioden, men sedan vände Boden på matchen via tre raka mål, två av den inslagna av Viktor Lindgren som gjorde 2-2 i powerplay samt 4-2 i tom bur. Däremellan skickade Jesper Ylivainio in matchvinnande 3-2.

Assist-hattrick av Conny Strömberg

Hudiksvall avslutade Kvalserien genom att 4-0-vinna på bortaplan mot Tranås.

Veteranen Conny Strömberg hade stor del i segern då han spelade fram till de tre första målen gjorda av Markus Kinisjärvi, Henric Nordin och Simon Löf.

Sebastian Fakt avslutade sedan målskyttet med att sätta 4-0 i slutminuten.

Andreas Bosson vaktade Hudiksvall-kassen, räddade 28 av 28 skott och noterade alltså en nolla.

Tranås - Hudiksvall 0-4
Periodsiffror: 0-2, 0-1, 0-1
Skott: 28-21
Målskyttar Tranås: -
Målskyttar Hudiksvall: Markus Kinisjärvi, Henric Nordin, Simon Löf, Sebastian Fakt

Statistik: Tranås - Hudiksvall