Försäsong: Bergman hattrick-hjälte för VIK
Publicerad: 2018-09-14
Marcus Bergman sköt tre mål när Västerås slog tillbaka Almtuna. I övrigt under kvällen så vann Karlskoga och Pantern mot Södertälje respektive Västervik.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

BERGMAN HATTRICK-HJÄLTE FÖR VÄSTERÅS

Efter att ha förlorat alla tre matcherna i Skoda Trophy så fick Västerås ändå avsluta försäsongen på ett positivt sätt. Västmanlänningarna vann genrepet mot Almtuna med 4-2.

Marcus Bergman var den stora matchvinnaren med sina tre mål.

Forwarden, som bildade förstakedja med Mikael Frycklund och Lukas Zetterberg, sköt 1-0 i den första perioden, matchvinnande 3-1 i upptakten av den tredje perioden och avslutade målskyttet med sitt 4-2-mål mitt i slutakten.

Även Sebastian Benker målade för VIK.

Fredrik Forsberg och Jacob Svensson sköt tröstmålen för Almtuna.

» Highlights

SJÄTTE RAKA SEGERN FÖR KARLSKOGA

Karlskoga går in i HockeyAllsvenskan med en bra känsla. Laget slog tillbaka Södertälje med 5-2 vilket var lagets sjätte raka vinst.

Segern grundlades tack vare en drömstart. BIK hade ledningen med 3-0 redan efter drygt sju minuter efter mål av Jonatan Harju, Viktor Lang och Jesper Kokkonen.

SSK reducerade i mittperioden, men i upptakten av den tredje perioden så gjorde Kokkonen 4-1 med sitt andra mål för kvällen och stängde tillställningen.

Fredrik Forsberg avslutade målskyttet med sin 5-2-puck i slutminuten.

Ludwig Blomstrand och Thom Flodqvist sköt målen för SSK.

TRENDBROTT FÖR PANTERN

{!A}

Efter fyra raka förluster så kom äntligen Panterns första seger i den femte försäsongsmatchen. Laget slog tillbaka seriekonkurrenten Västervik med 4-2 på bortaplan.

Det började dock illa och Pantern låg under med 0-2 efter första perioden.

Erik Nyström och Alexander Pettersson såg till att kvittera matchen i mittperioden, och sedan klev Lukas Haudum in i handlingen i den tredje perioden. Den österrikiske centern sköt både 3-2 och 4-2 - och blev således matchvinnare.

Västervik fick sina mål genom Pierre Gustavsson och gästspelande backen Niklas Enberg.