Karlskoga fortsätter överraska
Publicerad: 2016-10-14

Även om hemmalaget Karlskoga länge ledde matchen mot MODO så avgjordes den inte definitivt förrän alldeles i slutet. Matchvinnare för Karlskoga var Victor Ejdsell med två mål och en assist.

En av utvisningar sönderryckt förstaperiod slutade 2-0 till hemmalaget från Karlskoga sedan först Thomas Valkvae-Olsen och därefter Victor Ejdsell båda gjort sina tredje mål för säsongen i numerärt överläge.

I den andra perioden bytte MODO målvakt, ut gick Jonatan Bjurö och in kom Jonathan Iilahti. MODO gjorde också periodens första mål när Byron Ritchie i numerärt överläge satte pucken i nät bakom Andrew Engelage.

Karlskoga skulle dock gå till pausvila med tvåmålsledning, och det sedan Henrik Rommel gjort 3-1 halvvägs in i perioden, assisterad av Victor Ejdsell.

Ett jagande MODO kunde få in ännu en reducering, tolv minuter in på den tredje sedan Henrik Björklund satt sitt fjärde mål för säsongen. Med bara fyra minuter kvar såg dock Victor Ejdsell till att göra sitt fjärde mål för säsongen och därmed mer eller mindre avgöra matchen. Ytterligare ett par minuter senare satte Jonas Karlsson 5-2 i tom kasse och i slutminuten gjorde Theodor Lennström även 6-2 och nu har det bottentippade Karlskoga skrapat ihop 18 poäng på tio matcher och ligger trea i tabellen.

Matchstatistik Karlskoga-MODO 6-2

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.