Truppen: "Hoppas ha hittat nya guldkorn"
Publicerad: 2020-09-21
#14lag14analyser: Tingsryd hade fin utveckling på många spelare ifjol och har letat nya guldkorn till i år. Här är en titt på Tingsryds trupp inför kommande säsong.

Noterbart om Tingsryds trupp:

– Tingsryd har kvar tretton spelare från ifjol och har plockat in nio nyförvärv, lyft upp en junior samt förfogar över ett NHL-lån. Över hälften av truppen är således intakt sedan ifjol.

– På förlustsidan sticker givetvis trotjänarna Robin Olsson, Filip Owesson och Oscar Holst ut. Den trion har gjort 834 allsvenska matcher i Tingsryds mundering, och lämnar givetvis ett stort hål efter sig. Olsson, som slutar, har dessutom varit lagkapten de sju senaste säsongerna.

– Ett annat stort avbräck är målvakten Arvid Söderblom som var strålande ifjol och som var en av finalisterna till "Årets Målvakt" i Guldtröjan. Han har dragit vidare till SHL och Skellefteå. Ersättare blir Adam Åhman som var riktigt bra i Oskarshamn för två år sedan, men som opererade höften förra hösten och fick en hackig säsong där han ändå avslutade starkt i Västervik. Åhman bildar målvaktspar med Andreas Ljunggren som är kvar sedan ifjol.

– Winnipeg Jets center David Gustafsson lånas in fram till NHL-camperna drar igång. 20-åringen har Taif som moderklubb och har sedan juniorskolats i HV71 innan han ifjol drog över till Nordamerika och fick debutera i NHL där det blev totalt 22 matcher.

{!A}

– Tingsryd satsar på kontinuitet på backsidan. Sex av sju backar spelade med klubben ifjol, och Oskar Matushkin är enda nyförvärvet. Den tyngsta förlusten är kaptenen Robin Olsson.

– Ifjol värvade Tingsryd in ett gäng tämligen orutinerade forwards från HockeyEttan som gjorde bra ifrån sig, bland annat Anton Svensson, Felix Olsson och Robin Carlsson. I år plockar klubben in nya spelare från HockeyEttan som man hoppas blir guldkorn i form av Roman Semjonovs och Sebastian Åkesson.

– Tingsryd hade ingen spelare som gjorde 30 poäng ifjol, men däremot sex forwards som gjorde 20 poäng eller mer. Tre av dem är borta: Gustav Olhaver, Robin Carlsson och Filip Owesson, medan tre är kvar: Ludvig Elvenes, Anton Svensson och Felix Olsson.

– Hannes Johansson är tillbaka i moderklubben igen, efter den infekterade övergången till Karlskrona för ett och ett halvt år sedan. Avtalet med KHK läckte ut i förtid, och Johansson fick lämna Taif mitt under säsongen eftersom situationen blev ohållbar. I somras bad Johansson om att få komma tillbaka igen, och togs till nåder. Han har också bett om ursäkt för det som hände tidigare. 27-åringen, som var skadedrabbad förra året, svarade för sju poäng på 38 matcher med KHK ifjol.

– Rasmus Bengtsson blir ny lagkapten i Taif i år och efterträder därmed Robin Olsson som slutat. Anton Svensson, Ludvig Claesson och Jacob Lundegård blir assisterande kaptener, där de två sistnämnda är nya i rollen för i år.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
Adam Åhman - NY från HV71
Andreas Ljunggren - Nytt kontrakt

BACKAR
Ludvig Claesson
William Fransson
Jacob Lundegård
Elias Gunnarsson - Nytt kontrakt
Albin Johansson - Nytt kontrakt
Rasmus Bengtsson - Nytt kontrakt
Oskar Matushkin - NY från Piteå

FORWARDS
Jakob Heljemo - Nytt kontrakt
Roman Semjonovs - NY från Vimmerby
Oliver Nilsson - NY från Tingsryd J20
Sebastian Åkesson - NY från Halmstad
Hannes Johansson - NY från Karlskrona
Simon Appelquist - NY från Brynäs
Filip Cederqvist - NY från Karlskoga
William Fällström - NY från Quinnipiac U
Joachim Nermark - Nytt kontrakt
Ludvig Elvenes - Nytt kontrakt
Felix Olsson - Nytt kontrakt
Simon Norberg - Nytt kontrakt
David Gustafsson - LÅN från Winnipeg Jets
Anton Svensson - Nytt kontrakt
Jonatan Harju - NY från Karlskrona

TRÄNARE
Magnus Bogren
Larry Pilut

FÖRLUSTER
Arvid Söderblom, mv, Skellefteå
Robin Olsson, b, slutar
Rasmus Sörgardt, b, Väsby
Anton Johansson, b, Herlev
Oscar Holst, f, slutar
Robin Carlsson, f, Karlskoga
Gustav Olhaver, f, MODO
Filip Owesson, f, Herlev
Oskar Stål Lyrenäs, f, Mora
Joseph Jonsson, f, Herlev
Benjamin Nissner, f, Vienna Capitals

» #14lag14analayser

Jonas Gustavsson