Poängshow av Tyler Kelleher i ny HV71-seger!
Publicerad: 2022-04-12
Tyler Kelleher låg bakom bakom vändningen från 0-2-underläge till 5-3-seger mot Karlskoga och nu är HV71 bara en seger från finalspel.

HV71 är bara en seger från final i HockeyAllsvenskans slutspel.

Smålänningarna vann den tredje semifinalen mot Karlskoga med 5-3 och har därmed 3-0 i matcher.

HV-kaptenen Simon Önerud var dock missnöjd med insatsen.

– Jag tycker det är en alldeles för dålig match av oss, säger han till C More.

Karlskoga öppnade matchen bäst och hade 2-0 efter tio minuters spel efter att Gustaf Franzén och Henrik Björklund hittat målmaskorna.

Tyler Kelleher var sedan regissör bakom HV:s vändning. Amerikanen spelade fram till både Hunter Shinkaruks 1-2-mål i slutet av första perioden och Taylor Matsons 2-2- mål i upptakten av den andra perioden. Kelleher satte sedan själv 3-2 i powerplay mitt i mittperioden.

I tredje spädde HV71 på ledningen via mål av Simon Önerud och Fredrik Forsberg innan Åke Stakkestad pustade siffrorna i slutminuten.

– Vi startar riktigt dåligt och bjuder på två mål. Det var uppförsbacke. Starkt att vi kommer ikapp och kan dryga ut ledningen, men jag är missnöjd med matchen i stort, säger Önerud.

– Självklart är det en styrka att vi kan vända, men samtidigt är det onödigt. Det är bättre om vi trummar i gång när det står 0-0 istället för 0-2.

3-0 i matcher för HV71 innebär att laget har matchbollar framöver.

Karlskoga är tvingade att vinna på torsdag för att säsongen inte ska ta slut.

– Vi startar bra och kommer ut som vi vill, men sedan slarvar vi bort det lite. HV71 är konsekventa i sitt spel och vi kan inte bjuda dem på saker. Nu är det kniven mot strupen och vi måste vinna nästa match, säger Karlskoga-tränaren Karl Helmersson till C More.

Karlskoga - HV71 3-5

Målskyttar Karlskoga: Gustaf Franzén, Henrik Björklund, Åke Stakkestad

Målskyttar HV71: Hunter Shinkaruk, Taylor Matson, Tyler Kelleher, Simon Önerud, Fredrik Forsberg

Noterat:

» Karlskoga vann skotten med 37-27.

» Jonas Gunnarsson vaktade HV-buren. Han svarade för 34 räddningar på 37 skott och noterade en räddningsprocent på 91,9 %.

Jonas Gustavsson