Leksand till PlayOff efter vinst mot MODO
Publicerad: 2019-03-20
Leksand tog en storseger hemma mot MODO och vann därmed Slutspelsserien och är klart för spel i PlayOff mot AIK.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand hade allt i egna händer inför den sista omgången av Slutspelsserien.

Det slarvade man inte bort utan gick ut och tog en solid 6-0-seger mot MODO.

Det innebär att Leksand vann Slutspelsserien och att man är klart för PlayOff-spel mot AIK. Lagen möts i bäst av tre där vinnaren går till Direktkvalet till SHL mot Mora. Matchserien inleds på Hovet på fredag.

Matchen mot MODO då?

Jo, Leksand rivstartade och avgjorde bataljen redan i den första perioden som vanns med 5-0. MODO drog på sig massor av utvisningar - totalt 39 minuter i första perioden - och Leksand gjorde tre av sina mål i powerplay.

Johan Porsberger pricksköt 1-0 i fem mot tre, Daniel Gunnarsson bombade in 2-0 med ett mäktigt slagskott i fem mot fyra och Oskar Lang kunde påpassligt framför mål trycka in 3-0. Alla målen mitt i perioden. I slutet av första akten så styrde Anton Karlsson in 4-0 i fem mot tre och dryga minuten senare så smög Hugo Enock med i ett anfall och kunde skicka in 5-0 efter en fin passning av Mattias Nilsson.

Resten av matchen blev en avslagen historia och Martin Karlsson fastställde slutresultatet till 6-0 i början av den tredje perioden.

Leksand vann skotten med hela 42-13 - och LIF-keepern Axel Brage behövde således inte mota speciellt många skott för att hålla nollan.