Profilerna: "Orädd att offra sig för laget"

4 september 2019 11:00

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Södertälje-tränaren Ulf Lundberg lyfter fram profiler inför säsongen.


Södertälje-tränaren Ulf Lundberg om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Christopher Bengtsson från Färjestad. Det känns kul att han kommer tillbaka och det har fungerat bra för honom här innan. Han har sett bra ut hittills med sin speed och hunger efter att bli bättre. Vi vill att han ska bli en spelare som leder vägen för oss.

– Nick Olesen från Pantern. För honom gäller det att få in grundjobbet i först och främst, att han får in hela baspaketet. När han fått in det så blir han en spännande mönsterbrytare som motståndarna får svårt att läsa.

– Bobo Petersson från Djurgården. Han har haft en tuff säsong med begränsad speltid, och det är en omställning till att få börja spela mer. Det som är viktigast för att han ska kunna nyttja sin fina skridskoåkning är att hålla blicken uppe hela tiden. Då blir han nyttig för oss.

... vem får sitt genombrott i år?

– Sebastian Walfridsson som tillkommit från Modo. Jag har haft honom i olika landslag tidigare. Jag gillar den inställning som han har. Han vill utvecklas. Han står för ett enkelt, funktionellt och fysiskt spel.

... vem är mest underskattad i ditt lag?

– Måns Lindbäck. Han har varit klubben trogen i många år och är en laglojal spelare som spelar med en fin aggressivitet och som är helt orädd att offra sig för laget. Han gör inte sin grej, han gör lagets grej.

... vem vinner poängligan i Södertälje?

– Det blir en jämn och hög poängproduktion på många, men varför inte Lucas Carlsson? Han har verktygen för en dimension till och det är väldigt mycket upp till honom själv.

» #14lag14analyser