Försäsong: Segrar för Björklöven & Timrå
Publicerad: 2020-09-19
Björklöven och Timrå vann mot Mora respektive MODO under lördagen, och därmed blev lagen etta och tvåa i SCA-Cupen.

BJÖRKLÖVEN VÄNDE OCH VANN

Björklöven vann SCA-Cupen efter att ha besegrat Mora med 5-3 i den tredje och avslutande matchen.

Det satt dock långt inne. Mora ledde med 3-0 efter knappt halva matchen, men sedan sköt Löven fem (!) raka mål vilket vände på matchen. Olle Liss var stor segerorganisatör med ett hattrick. Han gjorde både 1-3, 2-3 och matchvinnande 4-3, där hans tredje mål kom precis i början av den tredje perioden. Liss hade även en assist på Carl Grundströms 3-3-mål.

Isak Mantler vaktade Björklöven-buren och motade 28 av 31 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 90,3 %.

Målskyttar Mora: Oscar Eklind, Daniel Ljungren, Oskar Stål Lyrenäs

Målskyttar Björklöven: Olle Liss 3, Carl Grundström, Justin Crandall

STORSEGER FÖR TIMRÅ

Timrå tog andraplatsen i SCA-Cupen genom att slå tillbaka rivalen MODO med hela 6-1 under lördagskvällen.

Segerrycket kom i mittperioden. Några minuter efter MODO:s 1-2-reducering så gjorde Filip Westerlund 3-1, och strax därefter kom också både 4-1 och 5-1 genom Viktor Lodin respektive Sebastian Hartmann. Jens Lööke spikade sedan slutresulatet med ett powerplay-mål i den sista perioden. Jonathan Dahlén noterade tre assist för Timrå.

Jacob Johansson vaktade Timrå-buren och motade 20 av 21 skott, vilket innebar en räddningsprocent på 95,2 %.

Målskyttar MODO: Gustav Olhaver

Målskyttar Timrå: Marcus Hardegård, Morten Madsen, Filip Westerlund, Viktor Lodin, Sebastian Hartmann, Jens Lööke