Mikael Frycklund återvänder till Västerås

11 maj 2018 14:05

Västerås har gjort klart med Mikael Frycklund som därmed gör comeback i klubben.


Mikael Frycklund är klar för sin tredje sejour i Västerås.

25-åringen spelade i moderklubben fram till 2015 då det blev en flytt till Asplöven. Där stannade han ett år, innan han återvände till Västerås.

När klubben trillade ur HockeyAllsvenskan ifjol så skrev Frycklund på för Tingsryd. Där inledde han den gångna säsongen innan han fick lämna, och sedan avslutade våren i MODO.

Nu är centern alltså klar för en återkomst i VIK igen och Frycklund har signerat ett tvåårskontrakt.

Totalt i HockeyAllsvenskan har det blivit 94 poäng på 271 matcher.

– Det var jättenära att han kom under förra säsongen. Micke ringde upp mig själv när det var klart att han skulle lämna Tingsryd. Han var öppen och ärlig hela tiden med att han hade tackat nej till Allsvenska klubbar då han hellre ville till oss. Men så fanns det två större klubbar som var intresserade och då blev han klar med MoDo. Någonting jag helt förstår, han vill ju spela på en så hög nivå som möjligt och han var öppen och ärlig hela tiden och vi hade en bra dialog redan då, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Det är en otroligt skicklig hockeyspelare som var påväg till SHL redan inför förra säsongen, jag hade kontakt med flera sportchefer från SHL-klubbar. Jag och Thomas har suttit ner med honom och haft ett längre samtal om vad vi tycker att han måste fokusera på själv både på och utanför isen. Han känner själv att han har mognat som spelare. Både jag och Thomas har haft honom som junior och känner honom väldigt bra som både spelare och person. Jag tror vi kommer se en riktigt bra Frycklund nästa säsong.

Läs mer på Västerås hemsida