Ny tränare klar för Timrå
Publicerad: 2017-04-24

Timrå presenterade under måndagen tillskott på klubbens ledarsida. En ny huvdtränare och en ny assisterande tränare är klara för klubben.

Fredrik Andersson, så heter Timrås nya huvudtränare som presenterades på måndagen. Andersson har varit assisterande tränare och general manager hos MODO samt varit europascout åt NHL-klubben Buffalo Sabers. Nu är det dock klart att han kommer att leda Timrå i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

– Fredrik har mycket erfarenhet, framförallt som assisterande tränare och som scout för buffalo. I Fredrik får vi ett bra ledarskap med meriter från SHL, där han även har varit med och vunnit SHL 2006/2007 med Modo. Det känns väldigt bra, säger Timrås sportchef Kent Norberg till egna hemsidan.

Fredrik Andersson är väldigt glad att få stå vid rodret i Timrå och gillar också Timrås satsning på yngre förmågor.

Det känns väldigt kul att få komma till Timrå IK. Det är ju en klubb som jag tidigare har spelat i så att få chansen att vara huvudtränare här känns väldigt spännande. Sen så är ju även lagets satsning på unga väldigt intressant. Laget har slussat iväg många unga spelare samt har ett gäng intressanta på gång från juniorlagen. Det är ett ungt lag som vill mycket och det ska bli jättekul att få vara en del av det här, berättar han.

Vid sin sida kommer han att ha Johan Thelin som tidigare tränat Timrås och Växjös J20-lag.

Johan har varit huvudtränare för vårat J20 de senaste tre åren och fick i höstas hoppa in som Henrik Stridhs ersättare när han var iväg på JVM. Väl där gjorde han ett utmärkt jobb så det kändes väldigt naturligt att han får chansen som assisterande på heltid, avslutar Kent Norberg.

Daniel Krantz