Oskarshamn bröt sin negativa trend
Publicerad: 2017-02-19

Efter sju raka förluster så lyckades Oskarshamn bryta trenden genom att uddamålsvinna mot Västerås.

Oskarshamns tunga förlustsvit har fått ett slut. Efter sju raka nederlag så lyckades smålänningarna 2-1-vinna på hemmaplan mot Västerås.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen där Victor Löfstedt sköt 1-0 redan efter dryga minuten och där Tobias Ekberg ökade på till 2-0 innan fyra minuter var spelade. Arsi Piispanen fanns med i förarbetet till båda fullträffarna.

De två snabba målen räckte för att ta segern i hamn eftersom Västerås inte kom närmare än en 1-2-reducering genom Niklas Lihagen i mittperioden.

Erik Källgren i IKO-kassen svarade för 23 räddningar på 24 skott.

I och med segern så närmar sig Oskarshamn åttondeplatsen där man nu ligger en poäng efter Almtuna ovanför strecket.

Serietolvan Västerås har förlorat och vunnit varannan match sett över de åtta senaste omgångarna.

Matchstatistik: Oskarshamn-Västerås 2-1

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.