Kvalserien: Vita Hästen säkrade allsvensk plats
Publicerad: 2019-04-11
Vita Hästen är kvar i HockeyAllsvenskan! Det står klart sedan laget vunnit mot Almtuna samtidigt som Kristianstad kammade noll mot Tranås.

Vita Hästen kvar i HockeyAllsvenskan

Vita Hästen har säkrat nytt allsvenskt kontrakt. Det står klart efter 4-2-segern mot Almtuna samtidigt som Kristianstad föll hemma mot Tranås.

Almtuna och Kristianstad är tre poäng efter tabellettan Vita Hästen med en omgång kvar, men eftersom Almtuna och Kristianstad möts i sista omgången så kan inte båda lagen gå om i sammandraget.

Vita Hästen tog snabbt grepp om machen mot Almtuna. Offensiva härförarna Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson hade fixat en 2-0-ledning redan innan sju minuter var spelade. Almtuna reducerade mitt i den andra perioden, men då svarade hemmalaget med två snabba mål. Christopher Fish gjorde 3-1 och strax därefter kom också 4-1 genom Marcus Eriksson.

Almtuna fick in ytterligare en reducering mitt i den tredje perioden, men kom inte närmare än så.

För Almtuna väntar nu en helt avgörande match mot Kristianstad i den sista omgången. Vinnaren i den matchen spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Kristianstad tappade viktiga poäng

Kristianstad ledde Kvalserien efter sju omgångar, men har sedan åkt på tunga poängtapp på hemmaplan. Det blev "bara" två poäng mot Hudiksvall i åttonde omgången, och nu förlorade laget med 2-3 mot Tranås.

Hade Kristianstad tagit de där fyra poängen så hade man haft en allsvensk plats nu.

Samtidigt har man ett fint läge inför sista omgången. Laget ställs mot Almtuna i en direkt avgörande match om en allsvensk plats.

Kristianstad hade ledningen med både 1-0 och 2-1 mot Tranås efter dubbla mål av Fredrik Hansson, men Tranås kvitterade två gånger om. Mitt i den tredje perioden så avgjorde sedan smålänningara genom Pontus Eklöf.

Noterbart är att Kristianstad vann skotten med 41-24.

Simon Löf stor hjälte

Simon Löf klev fram som stor matchvinnare för Hudiksvall i hemmamatchen mot Boden där det blev en 3-2-seger efter övertid.

Den meriterade backen, med en hel del rutin från SHL och HockeyAllsvenskan, kvitterade till 2-2 med bara 25 sekunder kvar att spela och avgjorde sedan på övertid.

Ett hyfsat styrkebesked för 28-åringen som förlängde sitt kontrakt med Hudiksvall häromdagen.

Andreas Bosson gjorde en stark match i Hudiksvall-kassen. Han motade 34 av 36 skott från Boden och noterade en räddingsprocent på 94,4 %.

Hudiksvall - Boden 3-2 (OT)
Periodsiffror: 1-1, 0-1, 1-0, 1-0
Skott: 23-36
Målskyttar Hudiksvall: Simon Löf 2, Sebastian Manberg
Målskyttar Boden: Alfons Malmström, Marcus Collin

Statistik: Hudiksvall - Boden