Försäsong: Västervik, Vita Hästen & Kristianstad vann
Publicerad: 2021-09-03
Det spelades fyra försäsongsmatcher under fredagskvällen och det blev vinster för Västervik, Vita Hästen och Kristianstad.

Väsby - AIK 3-2 (PS)

AIK förlorade mot Väsby efter straffar.

Väsby hade ledningen med 2-0 efter två perioder, men AIK lyckades komma ikapp i tredje akten efter mål av Lucas Carlsson och Fredric Weigel. Efter en mållös förlängning så fick matchen avgöras på straffar och där var Väsby det starkare laget.

Målslyttar AIK: Lucas Carlsson, Fredric Weigel

Västervik - HV71 4-3 (OT)

Västevik slog tillbaka HV71 med 4-3 efter övertid hemma i Plivit Arena.

HV71 sköt 1-0, men Västervik vände på steken via tre raka mål och hade en tvåmålsledning inför den sista perioden.

HV71 lyckades kvittera via två mål inom loppet av 30 sekunder i mitten av slutakten. Västervik fick dock sista ordet sedan Myles Powell avgjort efter bara 34 sekunders spel av övertiden.

Målskyttar Västervik: Johannes Johannesen, Skyler McKenzie, Marcus Westfält, Myles Powell
Målskyttar HV71: Taylor Matson, Jonathan Davidsson, Jonathan Wikström

Tingsryd - Kristianstad 0-4

Kristianstad slog tillbaka seriekonkurrenten Tingsryd med 4-0 på bortaplan.

Skåningarna fick en drömstart på matchen när Deven Sideroff skickade in 1-0 redan efter en dryg minut, och mitt i första perioden ökade Erik Flood på till 2-0. Dennis Svensson och Trevor Cheek spädde sedan på ledningen i andra och tredje perioden.

Frederik Dichow gjorde debut i KIK-buren och fick en perfekt start med en hållen nolla.

Målskyttar Tingsryd: -
Målskyttar Kristianstad: Deven Sideroff, Erik Flood, Dennis Svensson, Trevor Cheek

Vita Hästen - Troja 4-2

Vita Hästen slog tillbaka Troja med 4-2 på hemmaplan.

Vita Hästen hade ledningen med både 1-0 och 2-1, men Troja lyckades kvittera två gånger om. När Erik Borg skickade in 3-2 i början av tredje perioden så orkade dock inte Troja svara en gång till. Hampus Olsson kunder sedermera fastställa slutresultaten i tom bur.

Troja vann skotten med 28-16.

Målskyttar Vita Hästen: Victor Björkung, Ludwig Stenlund, Erik Borg, Hampus Olsson
Målskyttar Troja: Joakim Hillding, Jesper Emanuelsson