Matchguide: Formstark Fransson mot Almtuna
Publicerad: 2015-09-19

Altmuna tar i eftermiddag emot Västerås i Metallåtervinning Arena. Med på isen finns då gästernas burväktare Jonas Fransson, som fått en flygande start på säsongen.

Match:
19/9 16.00 Almtuna-Västerås, Metallåtervinning Arena

Sändning:
cmore.se

Almtuna står efter tre spelade matcher på en vinst och två förluster. Idag tar man emot Västerås, en uppgift som hemmalaget förberett sig väl för.

- Det handlar om att vilja täcka/blocka skott i spelet i egen zon. Som back och forwards att göra det som krävs för att skotten inte skall komma igenom och fram på mål. Så kallade blockaderade skott, skriver Tobias Pehrsson för Almtunas hemsida.

Tränaren tror även att närkampsspelet kan få en avgörande roll i matchen. I anfallsväg vill Pehrsson se många rappa omställningar.

- Vi vill vända spelet snabbt och framåt i banan. Ett rakt spel i djupled!

Västerås kommer från en förlustmatch borta mot Timrå, en insats som laget inte alls var nöjda med. Mot just Almtuna har man på de senaste säsongerna haft en god utdelning, men man tar själva lätt på statistiken.

- De är ett lag som jobbar hårt och strukturerat. Vi måste vara på tå och se till att göra vårat grundspel fullt ut, säger Martin Filander till den egna hemsidan.

Laget som Västerås-tränaren mönstrar är samma som tidigare.

- Inga förändringar att räkna med. Vi ska bara vara beredda att göra det bättre än senast.

Läget i lagen:
Almtuna har inte delgett läget i laget.

Från Västerås-lägret meddelas att man inte gör några förändringar från den senaste matchen. Då saknades den skadade duon Kristians Rubins och Johan Jonsson, som alltså väntas stå över spel även idag.

Notera att:
* Västerås har tagit 17 av 24 poäng mot Almtuna de senaste två säsongerna.
* Jonas Franssons snitt på 1,30 mål per match gör honom till HockeyAllsvenskans andre bästa målvakt för tillfället.

Läs också:
Almtunas hemsida inför matchen
Västerås hemsida inför matchen

Hannes Feldin