Inside: "Han plockar... HAR NI SETT!"
Publicerad: 2020-12-01
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!B}

Filip Gustavssons räddning

Veckans hetaste snackis? Helt klart Filip Gustavssons galna räddning mot AIK där Fredric Weigel hade helt öppet mål och sköt direkt - men där SSK-keepern hann över och plockade pucken. "Han räddar, han plockar, HAR NI SETT", utbrast C More-kommentatorn Stefan Klemetz. En av säsongens hetaste räddningar. Kanske till och med den hetaste.

{!C}

Segersviterna

Timrå och Södertälje ångar på och bygger imponerande segersviter. Timrå slog tillbaka Väsby i veckan och plockade därmed elfte (!) raka segern (alla utom en trepoängare), medan Södertälje vann mot AIK vilket innebar lagets sjätte raka trepoängare. Timrå och Södertälje är just nu hetast i ligan, och diskussionen kring vilket av lagen som är hetast är nästan lika het den, både i media och bland fans.

{!D}

William Strömgrens första mål

HockeyAllsvenskan är talangernas liga - och i söndags presenterade sig en ny stortalang. William Strömgren, som tippas vara ett potentiellt val för förstarundan i NHL-draften 2021, sköt sitt första allsvenska mål när han gjorde 1-0 för MODO mot Västerås. 17-åringen trappar upp för varje match i ligan: första matchen poänglös, andra matchen en assist, tredje matchen ett mål och fjärde matchen… ja, det får vi se!

{!E}

Flera lag tillbaka i spel!

Konstaterade fall av covid-19 har de senaste veckorna tvingat flera lag att stänga ner sina verksamheter vilket fått som följd att flera matcher skjutits på framtiden. Den gångna veckan var tre lag tillbaka i spel efter längre uppehåll i form av AIK, Almtuna och Kristianstad. Skönt att se lagen tillbaka i matchande igen!

{!F}

Profiler tillbaka i ligan

Ett par profiler har återvänt till HockeyAllsvenskan den gångna veckan. Alexander Lindelöf bröt nyligen med Brynäs men återvänder inte till gamla klubben Västerås, utan är istället klar för spel i Vita Hästen där han gjorde debut i söndags. Eric Norin är klar för en comeback i AIK och kommer närmast från spel i finska Tappara. Återstår att se vad backarna kan göra under sin comeback i ligan.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

{!K}

{!L}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson