Inside: "17-åringen stal rubrikerna"
Publicerad: 2020-12-22
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!B}

Galen debut av 17-åringen

Gabriel Kangas levererade en galet häftig debut för Västerås förra veckan. 17-åringen svarade för ett drömmål - i sitt första byte! Forwarden rev åt sig pucken vid sargen, klampade in framför buren och skyfflade in 1-0-målet. I sitt andra byte såg han sedan till att Karlskoga drog på sig en utvisning. "Man blir ju jätteglad, så klart. Det är ett bra signalvärde, vår juniorverksamhet håller bra klass", sa VIK-tränaren Thomas Paananen till vlt.se efteråt.

{!C}

Kent "Nubben" Norberg blir kvar i Timrå

Legendariske (ja, det får vi allt kalla honom…) sportchefen Kent "Nubben" Norberg har med undantag för en tre säsonger lång avstickare till Frölunda varit Timrå trogen sedan 2001. Nu står det klart att han blir kvar i klubben i fem (!) år till. Det nya kontraktet presenterades i fredags. "Jag tycker att vi har fått en nytändning. Innan jag slutar ska jag vinna kampen om att gå upp fler gånger än jag har åkt ur, och då behöver jag gå upp en gång till", säger Nubben till hockeypuls.se.

{!D}

AIK:s fina form

Efter en höst som varit upp och ner så är AIK just nu glödheta och en av ligans stora snackisar. Laget har tagit fem raka trepoängare och har avancerat från botten och upp till en sjätteplats i sammandraget. Stora segerorganisatörer senaste tiden har bland annat varit storspelande målvakten Claes Endre (93,7 % i räddnigsprocent över de fyra senaste kamperna) och spetskedjan med Nicklas Heinerö, Johan Johnsson och Max Lindholm (33 poäng på de åtta senaste kamperna).

{!E}

Christian Engstrands säsongsdebut

Häromveckan så skrev veterankeepern Christian Engstrand på för Vita Hästen. Hans debut i nya klubben var helt magnifik. 32-åringen räddade 34 av 35 skott när det blev en skrällvinst borta mot Timrå, vilket innebar att Vita Hästen bröt en fyra matcher lång förlustsvit och samtidigt stoppade Timrås otroliga segertåg (hade sexton raka vinster innan matchen).

{!F}

Anders Gozzi kliver av AIK-uppdrag

Anders Gozzi är intimt förknippad med AIK. Han har varit sportchef i klubben i totalt sexton säsonger (i två olika sejourer), och under den tiden också stundtals stått i båset som tränare. Nu står det klart att han hoppar av jobbet som sportchef efter den här säsongen. 53-åringen blir dock kvar i klubben och ska jobba med olika projekt. "Nu har jag nått en punkt i livet då jag känner att jag vill jobba med andra utmaningar", säger Gozzi till AIK:s hemsida.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

{!K}

{!L}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson