Inside: "Superform för Timrå"

3 november 2020 12:00

Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.


RUBRIKERNA

Timrås superform

Timrå är i superform - och är ligans just nu hetaste lag. Det har blivit sex raka trepoängare, och den gångna veckan så tog laget tre raka segrar med magnifika målskillnaden 13-1 (5-1 mot AIK, 4-0 mot Södertälje och 4-0 mot Almtuna). Fredrik Anderssons manskap har alltså hållit nollan i två raka matcher.

Marcus Sörensens supersvit

Trots att Vita Hästen blandar och ger resultatmässigt så är Marcus Sörensens poängmakanade konstant. Forwarden, till vardags i San Jose Sharks i NHL, har gjort poäng i alla matcher hittills och har således gjort poäng i tio raka matcher. Han har dock en bit kvar till det allsvenska rekordet som är på 20 raka matcher, satt av Jared Aulin i Örebro.

Patrik Karlkvist återkomst

Patrik Karlkvist var en av MODO:s och HockeyAllsvenkans hetaste spelare ifjol. I våras valde han att lämna för spel i finska Sport, men där har starten varit tung och häromdagen blev det klart att han lämnar. I samma veva startade MODO en insamling för att ta hem "Karla" igen - och visst kommer det att bli så (även om det inte är officiellt ännu...). En av fjolårets bästa spelare är därmed på väg tillbaka.

Stefan Johanssons domardebut

Daniel Wessner och Olov Lundqvist är ordinarie huvuddomare i HockeyAllsvenskan från och med den här säsongen och båda har som gemensam nämnare att de varit spelare i ligan tidigare. I helgen så debuterade ytterligare en domare med allsvensk spelarbakgrund i form av Stefan Johansson. 32-åringen, som lirat allsvenskt med AIK och Södertälje, dömde matchen mellan Timrå och Almtuna.

Domardirektiven

De nya domardirektiven var en av veckans hetaste potatisar. HockeyAllsvenskans domarchef Björn Wettergren förklarade sedermera vad som ligger bakom direktiven - och trycker på att det inte handlar om att dämpa känslor, glöd eller passion, utan att bli hårdare mot övertramp mot domare.

**

BILDERNA

**

VECKANS...