Inside: "Superform för Timrå"
Publicerad: 2020-11-03
Vad hände i ligan den gångna veckan? Inside HockeyAllsvenskan ger dig det hetaste, bästa, konstigaste och mest speciella från den senaste tiden i Sveriges mest underhållande liga.

RUBRIKERNA

{!B}

Timrås superform

Timrå är i superform - och är ligans just nu hetaste lag. Det har blivit sex raka trepoängare, och den gångna veckan så tog laget tre raka segrar med magnifika målskillnaden 13-1 (5-1 mot AIK, 4-0 mot Södertälje och 4-0 mot Almtuna). Fredrik Anderssons manskap har alltså hållit nollan i två raka matcher.

{!C}

Marcus Sörensens supersvit

Trots att Vita Hästen blandar och ger resultatmässigt så är Marcus Sörensens poängmakanade konstant. Forwarden, till vardags i San Jose Sharks i NHL, har gjort poäng i alla matcher hittills och har således gjort poäng i tio raka matcher. Han har dock en bit kvar till det allsvenska rekordet som är på 20 raka matcher, satt av Jared Aulin i Örebro.

{!D}

Patrik Karlkvist återkomst

Patrik Karlkvist var en av MODO:s och HockeyAllsvenkans hetaste spelare ifjol. I våras valde han att lämna för spel i finska Sport, men där har starten varit tung och häromdagen blev det klart att han lämnar. I samma veva startade MODO en insamling för att ta hem "Karla" igen - och visst kommer det att bli så (även om det inte är officiellt ännu…). En av fjolårets bästa spelare är därmed på väg tillbaka.

{!E}

Stefan Johanssons domardebut

Daniel Wessner och Olov Lundqvist är ordinarie huvuddomare i HockeyAllsvenskan från och med den här säsongen och båda har som gemensam nämnare att de varit spelare i ligan tidigare. I helgen så debuterade ytterligare en domare med allsvensk spelarbakgrund i form av Stefan Johansson. 32-åringen, som lirat allsvenskt med AIK och Södertälje, dömde matchen mellan Timrå och Almtuna.

{!F}

Domardirektiven

De nya domardirektiven var en av veckans hetaste potatisar. HockeyAllsvenskans domarchef Björn Wettergren förklarade sedermera vad som ligger bakom direktiven - och trycker på att det inte handlar om att dämpa känslor, glöd eller passion, utan att bli hårdare mot övertramp mot domare.

**

BILDERNA

{!G}

{!H}

{!I}

{!J}

{!K}

{!L}

{!M}

**

VECKANS…

{!A}

Jonas Gustavsson