Här är regelboken för säsongen 2020/21

23 juni 2020 08:30

Svenska Ishockeyförbundet presenterade igår det uppdaterade regelverket för säsongen 2020/2021, en regelbok med fokus på spelarnas säkerhet.


Svenska Ishockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson säger följande om årets regelbok:

– Spelreglerna för ishockey är en viktig hörnsten i svensk ishockeys struktur för genomförandet av matcherna. Vi har en regelbok som täcker all hockey från bredd till SHL-nivå och vi har haft många som varit med och tyckt till i arbetet med årets regelbok. Spelet utvecklas hela tiden och då måste vi också utveckla och se över våra spelregler.

Inför säsongen 2020/2021 sker det sex regeländringar där tre av ändringarna är regler som man valt att gå tillbaka till.

– Vi har gemensamt insett att när vi haft goda intentioner om regeländringar så har vi inte riktigt kunna leva upp till dom. Kanske har det varit svårt för ledare och spelare att anpassa sig till de nya spelreglerna och ibland för domarna att vara konsekventa i sina bedömningar. Vi har helt enkelt inte kunnat leva upp till andemeningen som vi hade tänkt oss och då har vi ingen prestige i att göra en regelförändring och gå tillbaka till något som fungerade bättre, säger Joel Hansson.

» Ladda ned regelboken för säsongen 2020/2021 här