3 nycklar: "Trio som behöver leverera"

26 september 2020 11:15

#14lag14analyser: Vilka blir nycklarna för Väsby i vinter? Vi lyfter fram tre detaljer som blir viktiga för att nå framgång.


VÅGA HÅLLA SIN LINJE

Väsby har byggt en idé och ett system under flera års tid, och tränaren Viktor Tuurala har sagt att tanken i vinter är att hålla fast vid det som byggts upp senaste åren, trots att det blir en nivå upp i seriesystemet. Det är givetvis helt rätt tänk. Väsby har ett starkt fundament att stå på och många spelare kvar sedan ifjol.

Nu gäller det att våga hålla linjen hela vägen ut, vilket är en stor nyckel för Väsby i vinter.

Att vara nykomlingen är inte enkelt. HockeyAllsvenskan är en nivå upp från HockeyEttan; längre resor, fler matcher, tuffare matcher och inga transportsträckor. Det är nya arenor och nya motståndare. Det kommer blåsa snålt stundtals, det kommer att komma motgångar, men då gäller det att hålla sig till grundidén och tro på den, för det kommer Väsby garanterat att vinna på i längen.

SPETSARNA MÅSTE LEVERERA

Väsby har adderat en hel del allsvensk rutin sedan avancemanget till HockeyAllsvenskan blev klart, och det är givetvis en stor nyckel för klubben att de här spelarna kliver in och leder vägen och drar med sig resten av gänget.

Henrik Lundberg, Jacob Spångberg och Sebastian Bengtsson, tre spelare som spelade i HockeyAllsvenskan ifjol och som har levererat fint i ligan, blir något av en allsvensk ryggrad att luta sig mot, och som alla tre måste visa vägen för laget.

Lundberg måste bli den där stabila målvakten som han kan vara, Spångberg måste vara den där försvarsgeneralen och powerplay-producenten som han kan vara, och Bengtsson måste vara den där offensiva spjutspetsen som han kan vara. Lyckas den trion lär resten av laget dras med.

SPELARE SOM VÄXER I ALLSVENSKA KOSTYMEN

Väsby har många spelare kvar sedan ifjol. Många av dem var riktigt bra förra säsongen, men det finns ingen av dem som haft någon tongivande roll på allsvensk nivå tidigare. De flesta har inte ens spelat i ligan.

En stor nyckel är givetvis att många spelare snabbt växer i den allsvenska kostymen, och orkar leverera bra hockey match in och match ut i en tuff liga.

Flera i laget har pekats ut som spelare som står på tröskeln till ett allsvenskt genombrott redan i vinter, inte minst spelarna i toppkedjan: Johannes Nilsson, Christoffer Gozzi och Elliot Lorraine.

» #14lag14analayser