Nionde raka för suveräna Västervik
Publicerad: 2016-10-14

Succénykomlingen Västervik fortsätter att imponera. Efter 5-2 mot toppkollegan Oskarshamn är laget nu i sex poängs ledning i tabelltoppen. Stor segerorganisatör för hemmalaget var Mats Josten Fröshaug som gjorde fyra poäng.

I en svängig förstaperiod bjöds de 2415 åskådarna på läktarna på fyra mål. Mats Josten Fröshaug gav hemmalaget Västervik ledningen tidigt i matchen. Strax innan halva perioden var spelat gjorde Oskarshamn två mål inom loppet av 28 sekunder, Arsi Piispanen och Victor Svensson var målskyttarna. Precis i slutet av perioden kom dock kvitteringen av Emil Wahlberg, framspelad av Conny Strömberg och Mats Josten Fröshaug.

I den andra perioden spelade Josten Fröshaug fram till Västerviks ledningsmål som gjordes av Victor Öhman och därefter satte han själv 4-2, assisterad av Öhman. Båda målen kom i numerärt överläge, båda gångerna var Arsi Piispanen utvisad för Oskarshamn.

Den tredje perioden bjöd inte på något målkalas, det dröjde till slutet innan Joacim Hedblad satte 5-2 i tom kasse. Västervik vann även skottstatistiken med 26-21 och får i och med segern - den nionde raka i HockeyAllsvenskan - ett litet försprång till Timrå som hade en spelfri dag i dag.

Matchstatistik Västervik-Oskarshamn 5-2

Matchens höjdpunkter i videoformat kommer att finnas tillgängliga imorgon klockan 07.00 på HockeyAllsvenskan Play.