Transferveckan: Vecka 22!

6 juni 2022 08:15

Hänger ni med under silly season i HockeyAllsvenskan? Här är en sammanfattning av alla transfernyheter den senaste veckan!


Transfernyheter publiceras kontinuerligt i Transfercentralen där ni också hitta läget i alla trupper:

» Transfercentralen 2022

Veckans nyheter:

TRIO LÄMNAR SÖDERTÄLJE

Ytterligare tre spelare lämnar Södertälje.
Klubben meddelar att backen Oscar von Sivers, forwarden Villiam Haag och centern Matt Marcinew försvinner.
Rutinerade von Sivers sticker ut och noterbart är att han var lagkapten i SSK för två år sedan.

FINSK MÅLVAKT TILL ÖSTERSUND

Östersund har gjort klart med finske målvakten Samu Perhonen.
29-åringen kommer närmast från danska Odense där han spelade 34 matcher i ifjol och släppte in 2,97 mål per match samt noterade en räddningsprocent på 89,8 %.
Perhonen har gjort 124 matcher i Liiga sedan tidigare.
"Han är otroligt stor men ändå smidig och trygg i sitt målvaktsspel", säger sportchefen Per Tagesson till Östersunds-Posten.

FORWARD TILLBAKA I AIK

Daniel Muzito Bagenda är klar för en återkomst till AIK.
25-åringen svarade för 27 poäng på 52 matcher i klubben för tre år sedan och har sedan gjort tre år i SHL där han levererat 37 poäng på 145 matcher.
Forwarden har kritat under ett tvåårsavtal.
"Han spelar ett ganska rakt spel, bidrar med fart och ett solitt tvåvägs-spel, och kan spela både som center och på kanten", säger sportchefen Christoffer Malm.

KARLSKOGA TAR IN VÄLBEKANT NAMN

Max Wennlund är klar för en återkomst i Karlskoga.
23-åringen spelade i BIK 2019/20. Både innan och efter det har centern lirat i HV71 där han svarade för åtta poäng på 43 allsvenska matcher i vintras.
Avtalet är skrivet på ett år.
"Han är en välskolad och utvecklingsbar forward som återvänder med rutin från både SHL och HockeyAllsvenskan", säger sportchefen Torsten Yngveson.

LANDSLAGSBACK STANNAR I VÄSTERVIK

Västervik förlänger med Max Krogdahl.
Den norske landslagsbacken, som precis spelat VM, svarade för 15 poäng på 49 matcher under sin allsvenska debutsäsong i vintras.
23-åringen har skrivit på ett ettårsavtal.
"Max står för mycket av våra värdegrunder i form hård jobb varje dag, seriös och en uppskattad lagkamrat som sätter laget i första hand", säger tränaren och sportchefen Martin Gudmundsson.

TALANG FÅR CHANSEN I ALMTUNA

Almtuna lyfter upp junioren Mai Crnkic i A-truppen.
Den 17-årige slovenen har huserat två år i organisationen och spelade med både J18- och J20-laget den gångna säsongen. Forwarden svarade bland annat för 14 poäng på 13 matcher i kvalet när J20-laget gick upp i högsta serien J20 Nationell.
Crnkic spelade också U18-VM för Slovenien tidigare i vår.

CENTER LÄMNAR MODO

Marcus Westfält bryter sitt avtal med MoDo och är istället klar för spel i SHL med Färjestad.
22-åringen värvades in från Västervik för några veckor sedan och levererade 22 poäng på 51 allsvenska matcher den gångna vintern. Totalt i HockeyAllsvenskan så har centern svarat för 45 poäng på 173 matcher.

PROFILEN AVSLUTAR KARRIÄREN

Profilen Elias Bjuhr väljer att avsluta karriären.
I vintras gjorde 33-åringen sin sjätte säsong i Östersund och krönte det med att vara med och föra upp klubben i HockeyAllsvenskan.
"Jag har sagt i flera år att jag inte slutar förrän vi går upp. Jag blir tårögd varje gång jag tänker på att jag ska sluta. Det har varit hela mitt liv", säger Bjuhr till Östersunds-Posten.

TINGSRYD FÖRLÄNGER MED FORWARD

Sebastian Åkesson är klar för en fortsättning i Tingsryd.
Den 27-årige forwarden svarade för 19 poäng på 52 matcher i vintras, nästan en fördubbling av skörden från debutåret i HockeyAllsvenskan och Tingsryd då det blev 10 poäng på 51 matcher.
"Det känns jättebra att få fortsätta resan, jag har trivts väldigt bra under de två åren jag har varit här", säger Åkesson.

BACKTALANG TILL MORA

Mora har gjort klart med backen Jonathan Myrenberg.
Han lånas in från Linköping under hela kommande säsong. 19-åringen gjorde femton matcher i SHL i fjol och vid sidan om det producerades 31 poäng på 35 matcher i J20 Nationell.
"Det här är en storväxt back med bra skridskoåkning och väldigt bra skills", säger sportchefen Andreas Hägglund.

TOPPCENTERN TILLBAKA I VÄSTERÅS

Kalle Östman är klar för en comeback i Västerås.
28-åringen producerade 41 poäng på 48 matcher i klubben för tre år sedan och har sedan gjort tre vintrar i SHL där han levererat 43 poäng på 143 matcher med Djurgården och Malmö.
VIK-avtalet är skrivet på tre år.
"Det är en skicklig spelare som är bra över hela planen", säger sportchefen Patrik Zetterberg.