Matchguide: Leksand vill ta revansch för senast

8 mars 2016 10:00

Vägen mot playoff blev en aning krokigare sedan Leksand i söndags förlorat med 1-4 hemma mot Timrå. Ikväll går Dalalaget för att revanschera sig, i bortamötet med tabellsexan Almtuna.


Match:
8/3 19.00 Almtuna-Leksand, Metallåtervinning Arena

Sändning:
cmore.se

Besvikelsen var stor i Leksandslägret efter söndagens omgång av slutspelsserien. Hemma i Tegera Arena föll laget ihop och gick ett stort nederlag till mötes mot Timrå. 1-4 skrevs förlustsiffrorna till, efter att gästerna lett med tre mål redan efter en kvarts spel.

- Det är svårt att svara på just nu varför det blev så här. Jag är förgrymmad. I kväll och i natt kommer jag fundera på vad det var som hände, sade Gereon Dahlberg till Leksands hemsida efter matchen.

Resultatet innabar att laget tappade viktiga poäng i tabelltoppen. Med två omgångar kvar att spela är nu Leksand kvar på fem poäng, vilket är tre bakom ledande Mora. Om det prekära tabelläget var dock Dahlberg fåordig i söndags.

- Vi får titta på det mer i morgon. Nu är jag bara ruggigt besviken, sade den assisterande tränaren.

Ett lag som har satt sig i en än jobbigare sits är Almtuna. Uppsalalaget öppnade slutspelsserien starkt med en seger hemma i Metallåtervinning Arena, men har därefter två raka förluster. I söndags blev det hela 1-5 i mötet med Karlskoga och för en playoffplats msåte Almtuna nu ta in fem poäng på två omgångar.

- Det är möjligt att det går, men efter prestationen mot Bofors (KKarlskoga) är det i första hand viktigt att vi visar för varandra att vi kan studsa tillbaka. Det handlar om en yrkesheder, menar Niklas Eriksson när han talar med UNT inför Leksandsmatchen.

Tränaren är med andra ord inställd på att säsongen går mot sitt slut för hans lag. Kvällens match väntas därmed bli den sista hemma i Metallåtervinning Arena, något som Almtuna ser som en sporre. Eriksson tror även att mötet med Leksand kan bjuda på riktig underhållning.

- Det ska bli en rolig match oavsett. Leksand är inte borträknade utan har mycket att spela för.

Läget i lagen:
Vare sig Almtuna eller Leksand har rapporterat om några förändringar i respektive matchtrupp.

Notera att:
* Almtuna vann tre av fyra möten med Leksand i grundserien.
* Leksands Jon Knuts stått för tre poäng på tre matcher i slutspelsserien.
* Almtuna gjort två mål på sina två senaste matcher och endast gjort fem mål i hela slutspelsserien.

Läs också:
Almtunas hemsida inför matchen
Leksands hemsida inför matchen