Gabriel Desjardins klar för Västervik
Publicerad: 2018-05-25
Västervik ha gjort klart med kanadensiske forwarden Gabriel Desjardins som därmed gör sin första sejour i Europa.

Västervik har tappat sju av sina åtta bästa poängplockare från den gångna säsongen, men har nu gjort klart med Gabriel Desjardins som är tänkt att ersätta delar av poängtappet.

25-åringen har efter juniortiden testat på AHL-spel, men har mestadels huserat i ECHL där han representerat Fort Wayne Comets de två senaste säsongerna.

Den gångna vintern svarade forwarden för 33 mål och 67 poäng på 58 ECHL-matcher vilket räckte till en niondeplats i poängligan.

Efter säsongen fick han också två tunga utmärkelser i laget: pris som mest värdefulle spelare samt pris som bästa defensiva forward.

– Gabriel är en spelare vi fick på bordet för knappt en månad sen. Bra skridskoåkare och har näsa för målet. Jobbar hårt och är stark på pucken. Vi har stora förhoppningar på att Gabriel är en av de spelare som ska leda laget både i form av attityd och såklart även rent poängmässigt, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Man löper alltid en större risk med utländska spelare än med svenska av naturliga skäl men om han får alla bitar på plats nästa säsong är jag övertygad om att han kan tillhöra toppen av spelare i hela ligan.

Läs mer på Västerviks hemsida

» Transfercentralen

Jonas Gustavsson