AIK bortavann och är klart för finalspel
Publicerad: 2019-02-21
AIK bortavann mot Karlskrona och det innebär att laget är klart för spel i HockeyAllsvenska Finalen.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

AIK besegrade Karlskrona med 3-1 på bortaplan och eftersom Leksand samtidigt förlorade så innebär det att AIK är klart för spel i HockeyAllsvenska Finalen.

Serieettan har 16 poäng ner till tredjeplatsen med bara fem omgångar och femton poäng kvar att spela om.

Mot Karlskrona så tog AIK ledningen med 1-0 i den första perioden genom Joakim Lilliehöök innan Karlskrona 1-1-kvitterade några minuter senare efter ett mål av Hannes Johansson.

Likaläget stod sig fram tills det bara var drygt tio minuter kvar att spela.

Då klev Max Lindholm fram och skickade in 2-1 för AIK, och några minuter senare utökade Simon Fernholm till 3-1 i powerplay, vilket säkrade gästernas seger.

Robin Wallin vaktade AIK-kassen och svarade för en fin insats. Han motade 30 av 31 skott och noterade en räddningsprocent på 96,8 %.

Karlskrona är kvar som sjua i tabellen. Sett över de fem senaste omgångarna så har laget vunnit och förlorat varanan match.