Försäsong: Förluster för Karlskoga och Almtuna

9 augusti 2018 21:15

Karlskoga och Almtuna föll mot Örebro respektive Djurgården när lagens träningsmatchande inleddes under torsdagskvällen.


KARLSKOGA FÖRLORADE RIVALDERBYT

Rivalerna Karlskoga och Örebro har inte mötts sedan Örebro gick upp i SHL - men i årets första träningsmatch för båda lagen var det äntligen dags för ett nytt hett möte.

Till slut kunde Örebro vinna med 5-2.

Örebro fixade en 2-0-ledning, men Karlskoga kunde kvittera via två mål på mindre än en minut mitt i matchen. Gustaf Thorell reducerade till 1-2 och bara 44 sekunder senare så kvitterade Dennis Fröland till 2-2.

Örebro sköt både 3-2 (Christopher Mastomäki) och 4-2 (Jere Sallinen) innan den andra perioden var över, och i sista perioden stängde Aaron Palushaj tillställningen med sitt 5-2-mål.

Örebro vann också skotten med 21-14.

» Highlights
» Läs mer på Karlskogas hemsida

ALMTUNA FÖLL I PREMIÄRMATCHEN

Almtuna inledde försäsongen med att förlora träningsmatchen mot Djurgården på hemmaplan. Gästerna vann till slut med 5-2.

Nyförvärvet Alexander Lunsjö var inblandad i båda målen för Almtuna. 21-åringen, ifjol i HockeyEttan och Kallinge/Ronneby, sköt själv 1-0 och spelade sedan fram Erik Santesson till 2-2.

Santesson assisterade också till 1-0, och noterade därmed precis som Lunsjö två poäng.

Med åtta sekunder kvar av den andra perioden så gjorde Djurgården matchvinnande 3-2 genom Jacob Josefson. Förre Almtuna-backen Olle Alsing utökade till 4-2 med bara två minuter kvar av matchen innan Henrik Eriksson spikade slutresultatet i tom bur.

» Highlights
» Läs mer på Almtunas hemsida

DAGENS RESULTAT
Karlskoga - Örebro 2-5
Almtuna - Djurgården 2-5

» Försäsong 2018