Försäsong: Förluster för Karlskoga och Almtuna
Karlskoga och Almtuna föll mot Örebro respektive Djurgården när lagens träningsmatchande inleddes under torsdagskvällen.

KARLSKOGA FÖRLORADE RIVALDERBYT

Rivalerna Karlskoga och Örebro har inte mötts sedan Örebro gick upp i SHL - men i årets första träningsmatch för båda lagen var det äntligen dags för ett nytt hett möte.

Till slut kunde Örebro vinna med 5-2.

{!A}

Örebro fixade en 2-0-ledning, men Karlskoga kunde kvittera via två mål på mindre än en minut mitt i matchen. Gustaf Thorell reducerade till 1-2 och bara 44 sekunder senare så kvitterade Dennis Fröland till 2-2.

Örebro sköt både 3-2 (Christopher Mastomäki) och 4-2 (Jere Sallinen) innan den andra perioden var över, och i sista perioden stängde Aaron Palushaj tillställningen med sitt 5-2-mål.

Örebro vann också skotten med 21-14.

» Highlights

ALMTUNA FÖLL I PREMIÄRMATCHEN

Almtuna inledde försäsongen med att förlora träningsmatchen mot Djurgården på hemmaplan. Gästerna vann till slut med 5-2.

{!B}

Nyförvärvet Alexander Lunsjö var inblandad i båda målen för Almtuna. 21-åringen, ifjol i HockeyEttan och Kallinge/Ronneby, sköt själv 1-0 och spelade sedan fram Erik Santesson till 2-2.

Santesson assisterade också till 1-0, och noterade därmed precis som Lunsjö två poäng.

Med åtta sekunder kvar av den andra perioden så gjorde Djurgården matchvinnande 3-2 genom Jacob Josefson. Förre Almtuna-backen Olle Alsing utökade till 4-2 med bara två minuter kvar av matchen innan Henrik Eriksson spikade slutresultatet i tom bur.