Oskarshamn värvar duo från HockeyEttan
Publicerad: 2018-04-17
Oskarshamn har gjort klart med sina två första nyförvärv inför kommande säsong: Måns Hansson och Markus Modigs.

Oskarshamn två första nyförvärv inför kommande säsong hämtas från HockeyEttan.

Backen Måns Hansson ansluter från Kristianstad medan Markus Modigs hämtas från Vimmerby.

Hansson producerade 32 poäng på 38 matcher från sin backposition den gångna säsongen. Den 20-årige högerskytten har tidigare spelat i Malmö där han bland annat varit ombytt i två SHL-matcher.

– Ung och offensiv back som även han kommer från en stark säsong med mycket poäng, både fem mot fem och i powerplay. Han har verktygen för att bli riktigt bra och vi ska ge Måns alla förutsättningar för att utvecklas bra hos oss. Med hårt jobb och lite flyt vet vi att det kan gå fort, säger sportchefen Per Kenttä till Oskarshamns hemsida.

Modigs hade en explosionsartad utveckling den gångna vintern när han gjorde 29 mål och 53 poäng på 40 matcher. 26-åringen har tidigare gjort en halv allsvensk säsong i Almtuna.

– Markus är en offensivt lagd forward med en bra blick för spelet och fina händer. Jag har sett honom flera gånger under vintern och han kommer från en riktigt stark säsong med Vimmerby. Nu ger vi honom chansen i HockeyAllsvenskan och jag tror och hoppas att Markus är redo för att ta klivet, säger Kenttä.

Båda spelarna har skrivit på för ett år.

Läs mer på Oskarshamns hemsida

Jonas Gustavsson