Gästkrönika: "Han förtjänar det verkligen"

16 oktober 2017 11:00

Varje vecka publiceras en gästkrönika. Denna vecka skriver Anton Nyström om kompisen och förre lagkamraten Jonathan Dahlén och hans vinnarskalle.


Inte nog med att Timrå IK leder HockeyAllsvenskan med sina 20 poäng på åtta matcher, nu är även lagets stora stjärna och poängkung från förra säsongen Jonathan Dahlén tillbaka.

Det vankas hockeyfeber i Medelpad.

Jag träffade Jonathan Dahlen första gången hösten 2014 när han kom till Timrå IK från HV71:s organisation.

Jonathan blev direkt en omtyckt kille i laget, han hade alltid ett leende på läpparna och spred alltid energi runt omkring sig. Han visade ganska snabbt att han ville uppåt i karriären och var väldigt tävlingsinriktad. Och då menar jag VÄLDIGT tävlingsinriktad.

Jag minns en gång när vi skulle möta Västerås IK borta i en J20-match och hela laget stod och kickade boll innan matchen. Jonathan hade då kanske spelat med laget i cirka två veckor så han var fortfarande väldigt ny i laget. Som de flesta kanske redan vet så brukar man försöka hålla bollen i luften så länge som möjligt, och den som tappar bollen så den ner i marken åker ut helt enkelt.

Många tar ju bollkickningen innan matcherna som en uppvärmning där man bara kan skratta och ha kul, men inte Jonathan.

Han skulle vinna.

Som jag minns det så kom det en hög boll mot Jonte men han tvekade och den studsade i marken, alla sa att Dahlén skulle åka på den bollen men det vägrade han att erkänna. Han tyckte istället att det var killen bredvid honom som skulle åka. Då började en riktigt lång och het diskussion, och man kan ju tycka att Jonathan som fortfarande var väldigt ny i laget kunde ge sig, men inte. Det slutade med att han dömde ut alla i laget som sa något om att han skulle gå ur ringen. Just då undrade man ju var felet var på honom, men nu såhär i efterhand så är det bara en väldigt rolig historia. Men redan då visste man att han hade en vinnarskalle utöver det vanliga.

Jag är verkligen glad över Dahléns framgångar, han förtjänar det verkligen, mer än någon annan skulle jag säga.

Jag är även stolt över att ha honom som min kompis.

Som jag skrev tidigare så blev han omtyckt i laget väldigt snabbt när han började i Timrå IK, jag tror att den främsta anledningen till det är att han behandlar alla människor lika, oavsett vem man är eller vad man kommer ifrån.

Han är en oerhört ödmjuk och jordnära människa.

Han sätter alltid laget i första hand och kommer alltid att ge ALLT för att vinna. Det uppskattas väldigt mycket i en lagsport.

Han är en grym hockeyspelare men en ännu bättre kompis.

Nu har han varit sjuk i körtelfeber en längre tid, men jag är inte orolig alls över det. Med hans kämpaglöd och inställning så är det inga problem.

Han kommer vara kung i Timrå även i år.

Anton Nyström
Tidigare lagkamrat med Jonathan Dahlén i Timrås J20-lag