Zach Palmquist stannar i Björklöven

11 augusti 2020 11:30

Björklöven förlänger med Zach Palmquist och backen blir därmed kvar i Umeå även nästa säsong.


Förra veckan startade Björklöven en insamling för att finansiera ett nytt kontrakt till backen Zach Palmquist.

Insamlingen blev en succé, och nu är 29-åringen klar för en fortsättning i Umeå-klubben.

Palmquist anslöt till Löven i november ifjol och tog direkt en prominent roll. Amerikanen levererade elva poäng på 32 matcher och noterade +12 i plusminus-statistiken.

– Jag är väldigt stolt över att få tillhöra Björklöven när man kan göra insamlingar som den här. Det visar vilken fantastiskt slagkraft vi har. Zach imponerade redan förra säsongen och jag är väldigt glad att vi kunnat knyta till oss honom. I Zach vet vi precis vad vi får, en bra tvåvägsback som kan systemet och som kommer fungera väldigt bra både på och utanför isen. Han är ett proffs ut i fingerspetsarna, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till klubbens hemsida.

Palmquist:

– Det känns väldigt skönt att komma tillbaka till Björklöven och precis som alla andra känner jag att vi har ouppklarade affärer att ta hand om. Insamlingen har varit helt otrolig och jag har följt den via Instagram de senaste dagarna. Att de hjälper mig och min familj på det här sättet är riktigt häftigt. Jag vet inte hur jag ska kunna betala tillbaka till fansen egentligen. Enda sättet är väl att hjälpa till med att ta Björklöven till SHL.

Läs mer på Björklövens hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!