Lär känna: Björn Wettergren, domarchef

19 oktober 2020 16:00

Vilka personer jobbar med HockeyAllsvenskan? Nu presenterar vi personerna som arbetar med ligan. Först ut: domarchefen Björn Wettergren.


Namn: Björn Wettergren

Roll: Domarchef

Hur länge har du varit i ligaorganisationen?
Sedan 2018 (ansvarig för linjedomare och VMD). Sedan 2019 som domarchef.

Vad har du gjort tidigare?
Linjedomare i HA 2006-2009, linjedomare i SHL 2009-2012, regelansvarig och domarinstruktör SIF 2012-, domaransvarig Stockholms Ishockeyförbund 2009-2019, Player safety supervisor SHL: situationsrum 2012-2020.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
Ansvar för domarverksamheten med allt vad det innebär från administration och rekrytering till matchtillsättning, domarcoachning och uttagningar.

Finns det någon speciell fråga du brinner för?
Att jobba för att domarna ska ha en proffsig organisation runt sig att växa i. Vi ska leverera skickliga domare till alla matcher i HockeyAllsvenskan och samtidigt utveckla domare i deras karriärer.

Vad är det roligaste med jobbet?
Att få vara med och jobba i en verksamhet med extremt engagerade människor. Tränare, sportchefer, spelare, klubb- och ligapersonal samt domare, alla man stöter på. Det märks verkligen hur alla älskar det de gör. Det är fantastiskt att få vara en del av det.

Om du fick likna dig själv och ditt sätt att arbeta med en allsvensk spelare, vem skulle det vara och varför?
Den var svår. Jag tror mer jag känner mig som en sportchef än en spelare. Jag var bättre på knätacklingar än slagskott när jag lirade back. Vill tro och hoppas att jag har mer framgång i kulisserna.