Pantern ut & Almtuna in i HockeyAllsvenskan
Publicerad: 2019-06-01
Det blir en ändring i HockeyAllsvenskan till kommande säsong. Pantern kommer inte till spel och istället har Almtuna fått en vakansförfrågan som klubben valt att tacka ja till.

Pantern kommer inte till spel i HockeyAllsvenskan till kommande säsong.

Anledningen är ekonomin.

"Den senaste tidens kamp med att komma ikapp med ekonomin har inte lyckats, dvs att nå ett resultat som krävs för licensen och samtidigt få en hållbar budget för kommande säsong. I måndags kväll var hela lösningen klar med en budget för kommande säsong och en grupp nya investerare, men i onsdags gick de upp i rök och var okontaktbara. Det lokala näringslivet i Malmö har inte varit tillräckligt intresserat av att hjälpa till och rädda Pantern vilket så klart är en stor besvikelse", skriver Pantern på sin hemsida.

Almtuna, som kom trea i Kvalserien till HockeyAllsvenskan, har fått en vakansförfrågan av Svenska Ishockeyförbundet som klubben valt att tacka ja till.

Därmed spelar Almtuna kvar i HockeyAllsvenskan även nästa säsong.

"Det är aldrig roligt att någon hamnar i den situationen att man måste tacka nej till spel så som nu hänt Pantern. Vi känner med föreningen, anställda och ideellt arbetande i pantern samt deras supportrar. Styrelsen har sedan tidigare deklarerat att man var villiga att tacka ja om en plats i HockeyAllsvenskan skulle erbjudas till Almtuna. Nu har erbjudandet kommit i och med Panterns situation och Almtuna har meddelat att man tackar ja till en plats i HockeyAllsvenskan", skriver Almtuna på sin hemsida.

Almtuna kommer att ta över Panterns plats i kommande säsongs spelschema, dock med några justeringar på grund av arenaförbehåll och resor. Nytt spelschema kommuniceras inom kort.

Läs mer på Panterns hemsida

Läs mer på Almtunas hemsida

HockeyAllsvenskan