Ny grym sistaperiod bäddade för VIK-seger
Publicerad: 2019-02-21
Västerås sköt fyra mål i den sista perioden och det säkrade bortasegern mot Leksand.

BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

I tisdags så vann Västerås mot AIK efter att ha vunnit den sista perioden med 3-0.

Mot Leksand levererade västmanlänningarna en ny stark sistaperiod. VIK vann den sista tredjedelen med 4-0 och matchen med 6-3.

Leksand ledde med 3-2 efter två perioder - sedan kom alltså Västerås vändning.

Marcus Bergman 3-3-kvitterade efter drygt åtta minuter av den tredje perioden, och tre och en halv minut senare dunkade Lukas Zetterberg in 4-3 med sitt andra mål för kvällen. Ytterligare några minuter senare så ökade Jimmie Jansson på till 5-3 innan William Wikman stängde tillställningen med sitt 6-3-mål i tom bur.

Efter fyra raka förluster så har Västerås nu vunnit två raka matcher, dessutom mot topplag (AIK och Leksand).

I och med segern så klev Västerås upp som femma i tabellen, och petade samtidigt ner Leksand till sjätteplatsen.

Leksand hade innan förlusten poäng i tio raka matcher.