Profilerna: "Gör jättejobb varje dag"
Publicerad: 2020-09-22
#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Tingsryd-tränaren Magnus Bogren lyfter fram profiler inför säsongen.

Tingsryd-tränaren Magnus Bogren om…

… tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Jonatan Harju från Karlskrona. Han är en stor forward med enorm "power" i sig. Jag tror han kan få ett lyft i år, han har många intressanta saker i sig.

– Roman Semjonovs från Vimmerby. Han har mycket skicklighet i sig och jag tror att han kan få en bra kurva hos oss. Han är skicklig med puck och har spelförståelse. Han har tagit stora kliv i spelet som helhet, och har en spännande framtid om han gör rätt saker framöver.

– Adam Åhman från HV71. Jag är ingen expert på målvakter, de ska bara fånga alla puckar, men han har visat tidigare hur bra han kan vara i den här ligan. Han är seriös och vet vad det handlar om.

… vem får sitt genombrott i år?

– Vi har rätt många som kan slå igenom, men jag säger Filip Cederqvist. Han har erfarenhet från SHL trots sin unga ålder. Han är snabb och rejäl i sitt spel. Kanske haft defensiva roller senaste åren, men jag ser en stor offensiv uppsida i honom.

… vem pratades det för lite om?

– Det finns några, men jag säger Simon Norberg. Han är oerhört laglojal och jobbar stenhårt oavsett om det är träning eller match. Han gör ett jättejobb varje dag och det är imponerande.

… vem vinner poängligan i Tingsryd?

– Jag tror det kan bli Anton Svensson.

» #14lag14analayser

Jonas Gustavsson